CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

1999. február 01., hétfő 00:00


Hétvégi rangadók - szurkolói szemmel

Hétvégi rangadók - szurkolói szemmel

Az elmúlt hétvégét minden igazi soproni sportbarát már a sorsoláskor mélyen belevéste a naptárába, ugyanis január utolsó napjaiban két olyan csapat látogatott városunkba, melyekkel nem csak a csapatok remek teljesítménye miatt rangadó egy-egy összecsapás. Ez jelenleg kétszeresen is adott volt, ugyanis a férfiaknál és a nõknél is élcsapatok csaptak össze Sopronban ezeken a napokon. Szurkolói szempontból a GySEV-Pécs és az SKC-Falco is kiemelt meccsnek számított, mutatta ezt a komoly nézõszám, a forró hangulat, és a túlzott rendõri készültség is.

GySEV-Ringa - Pécs: A két tábor a régi barátság ellenére már 2,5 éve rossz viszonyt ápol egymással, köszönhetõ ez a gyakori találkozásoknak és a csapatok remek teljesítményének. A múltban több incidens is megesett, frontális összecsapásra eddig azonban még nem került sor. Érdekes tény, hogy az idegenbeli túrák során talán még jobb a hangulat, mint otthon, tehát a vendégtáborok hozzák a nagyobb hangulatot. A TV-közvetítés ellenére zsúfoltságig megtelt a Sportcentrum, és ez alkalommal a vendégszektorban is kb. 150-200 pécsi buzdította csapatát, köztük néhány már ismerõs arc is. A mérkõzés elején jól szurkoltak, az elsõ 5 percben méltán énekelték "Itthon vagyunk". A soproni közönség csak a csapattal együtt, késõn ébredt, de onnantól kezdve fantasztikus volt a hangulat. A dobokkal és sálakkal megtámogatott tábort a lent elhelyezkedõ huligánok összehangolták, így végig zengett a buzdítás, és az ellenség provokálása. A pécsiek, mivel a csapatot a soproni lányok megalázó vereséggel küldték haza, a végére már csak a gyalázkodással foglalkoztak, néha egészen nevetséges és alaptalan üzengetéssel. Eközben a soproni oldal fantasztikus, az utóbbi évek talán legnagyobb ünneplésébe kezdett. Fület gyönyörködtetö volt, mikor 2000 ember kiabálta, hogy "Nincs itt mese, SVSE !". Nagyon jó meccs volt ! Biztosak vagyunk benne, hogy a rájátszásban ismét fogunk találkozni !

SÁKC - Falco: Mivel az odavágón Szombathelyen népes soproni tábor jelent meg, várható volt, hogy a rangadón Vas-megye fanatikusai is képviseltetik magukat. A legendák még a futballhuligánok érkezését is emlegették. Így is lett, kb. 250-300 szombathelyi érkezett nagy hangzavart keltve. A soproniak nem viselik annyira szívükön a férfiak játékát, ez a nézõszámon (nem volt telt ház !) és a hangulaton is meglátszott. Hangerõben és a szurkolás színvonalában egyértelmû szombathelyi fölény volt érezhetõ. Két helyen kisebb verekedés is kialakult szombathelyiek, soproniak és a rendõrök között. Végig feszült volt a légkör, érzõdött a már közel 10 éves ellenségeskedés a két város között. A mérkõzés drámai volt, mindkét csapat hullámzó teljesítményt nyújtott, ez természetesen a nézõk viselkedésén is lecsapódott. Igazi rangadóhangulat volt, bár a soproniak csak a gyalázkodásban vitték a prímet, színvonalas szurkolásra ezen a napon nem tellett. A szombathelyiek rossz érzésekkel távoztak, legközelebb nem lesz nagy öröm Szombathelyre utazni.