CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Soproni Ünnepi Hetek

2000. június 25., vasárnap 00:00


Soproni Ünnepi Hetek szabadtéri programjai képekben 2000. június 24-25.

Szabadtéri programok képekben

Soproni Ünnepi Hetek szabadtéri programjai képekben
2000. június 24-25.

A2000. év  Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozat szabadtéri programjai összeállításakor a Pro Kultúra Kht. a többi szervezõvel együtt újdonságokkal is szolgált.
A népmûvészeti és népi iparmûvészeti kirakodóvásárt ezúttal teljesen új arculat, egységes vásárkép jellemezte. Az eddigi alkalmakhoz képest még több kézmûves és iparmûvész kínálta népmûvészeti és iparmûvészeti portékáit.
Szombaton a vásárhoz kézmûves játszóház is kapcsolódott, amelybe a gyöngyfûzés, korongozás, szalma- és vesszõfonás mellett a bábkészítés is igen sok részvevõt vonzott
A Fõ téri színpadon a szombati napon  a Millenniumi Gyermeknéptánc Fesztivál szabadtéri programjai zajlottak. A bemutatott mûsor színvonala, az együttesek felkészültsége kötelez a résztvevõk név szerinti felsorolására: Kukutis Néptáncegyüttes (Litvánia), Ozel Ege Koleji Néptáncegyüttes (Törökország), Ördöngös Néptáncegyüttes (Lengyeltóti), Csali Néptáncegyüttes (Somorja), Napsugár Gyermekegyüttes (Marosvásárhely), Vajdaszentiványi Együttes, Zalai Táncegyüttes Néptáncegyesület utánpótlás-csoportja (Zalaegerszeg). A soproni részvevõk: Pendelyes Gyermek Néptáncegyüttes, Pintyõke Együttes (Deák Téri Általános Iskola), az Erdei Iskola együttese, Lackner Kristóf Általános Iskola, Hunyadi János Általános Iskola, Szent István Római Katolikus Általános Iskolák együttesei.
A tavalyihoz képest még nagyobb rajban és még több helyrõl érkeztek csodabogarak a II. Nemzetközi Csodabogár Találkozóra. Pantomimesek, zsonglõrök, színészek, bábosok, bohócok, énekesek, táncosok és egyéb csepûrágok népesítették be Sopron belvárosának tereit és utcáit. Az idén a KAS szervezte csodabogár találkozó kiegészült a Bányászati Múzeum udvarán rendezett "Kisbogaram" gyermekelõadásaival.
Vasárnap délelõttre a produkciókat az idõjárás a Magyar Mûvelõdés Házába kényszerítette, ám késõ délután a bátor kimerészkedõknek ismét része lehetett a szabadtéri produkciók kevésbé kellékigényes elõadásaiban.
 
 

 
 

 Tóth Éva