CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. március 13., hétfő 00:00


Egészen jó kis csapat ez a SMAFC

NYÍREGYHÁZA-SMAFC-ROTO ELZETT 85:90

NBI B CSOPORT RÁJÁTSZÁS:

NYÍREGYHÁZI KE-ISOBAU - SMAFC-ROTO ELZETT 85:90 (44:50)


Nagyszerû gyõzelmet aratott a soproni egyetemista csapat Nyíregyházán, a rájátszás elsõ körének záró mérkõzésén. Ez a magabiztos idegenbeli gyõzelem azt jelenti, hogy az NBI A csoportba jutást eldöntõ mérkõzés sorozatba 4 gyõzelemmel és 2 vereséggel lépnek. Ez viszont jó lehetõséget kínál a végsõ sikerhez. Persze, még korai lenne elkiabálni bármit is.

A vendéglátók stílusa fekszik a SMAFC-istáknak, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy Sopronban is harminc pont feletti gyõzelmet arattak ellenük. Ezen a találkozón is a kezdeti kiegyenlített állásból sikerült 10 pontos elõnyre szert tenni a félidõ közepén, és innentõl kezdve már az történt a pályán, amit Molnárék akartak. Könnyedén játszva hol távolról, hol a palánk alól sikerült értékes pontokat szerezni és a félidõ végére is 6 pontos vendégelõny maradt.

A második félidõben mindent egy lapra feltéve rohamozott a hazai társaság, de a SMAFC remekül ellenállt. Jó teljesítményt nyújtott Pojbics mellett Palotai P., Molnár és Mogyorósy is, sõt a fontos pillanatokban Szlávik J. hárompontosaival lehûtötte a nyírségi reményeket. Egyszer egy pontra (60:59-re) megközelítették Pavlovicsék a soproniakat, de a vendégeknek sikerült ismét újítani és megnyugtató elõnyt szerezni. Jól mûködött a CSAPAT, s ez megoldhatatlan feladat elé állította a hazaiakat. A végén olyan biztos volt a soproni elõny, hogy a nyírségieket szabadon engedték dobni, még ez sem veszélyeztette a vendég sikert. Ezzel megvalósult az a remény, hogy az utolsó rájátszási körbe négy gyõzelemmel sikerüljön bejutni. Gratulálunk!

SMAFC: PALOTAI P. 18/3, POJBICS 23/3, SZLÁVIK J. 6/6, MOLNÁR 18, MOGYORÓSY 19,CS: Kotlik 2, Vavra P. 4. Edzõ: Sterbenz Tamás.

A Nyíregyháza csapatában Pavlovics 25/6 és Gergely 16 pontot dobtak.

Tvordy György