CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. szeptember 02., csütörtök 00:00


A Teke Szövetség elfogultsága

Felújított tekepálya

FELÚJÍTOTT TEKEPÁLYA


A Gyõri úti tekepálya a nyáron elõzetes szándékunk ellenére egy jelentõs felújításon ment keresztül.

A történethez hozzátartozik, hogy mindkét csapatunk az elmúlt szezonban jól szerepelt és mind az Ászok SE szuper ligás társulata mind a Scarbantia SE NBI-es csapata számos alkalommal borsot tört a fõvárosi vendégcsapatok orra alá és a bajnok Ferencváros és BKV Elõre is vereséget szenvedett Sopronban. Az esetek nem a valóságnak megfelelõen jutottak el a Teke Szövetségbe, mármint, hogy a soproniak jobbak voltak, hanem azért kaptak ki, mert "csatornás" a soproni pálya. Ehhez tudni érdemes, hogy minden évben egy mûszaki bizottság bevizsgálja a pályákat és jegyzõkönyvet állít ki a pálya állapotáról. Csak ez után lehet bajnoki mérkõzéseket rajta játszani. Természetesen ezt a pályát is bevizsgálta a megyei bizottság -Ferenczi Árpád úr vezetésével, aki több száz pályát épített és természetesen nagyon ért a teke pályákhoz- és azt jónak találta.

Az Õ véleménye szerint a soproni pálya szuper ligás mérkõzésekre is alkalmas volt. Az említett fõvárosi csapatok heccelésére egy budapesti bizottság is eljött a pályát bemérni. Érdekes módon a pálya akkor is megfelelt a szabálykönyv elõírásának, illetve a pálya nekifutó részét kérték meghosszabbítani, mert az rövidnek bizonyult az elõírások szerint. De a keresett csatorna nem volt sehol.

Ezután ért bennünket a meglepetés, ugyanis kaptunk egy levelet a Teke Szövetségtõl, hogy az elnökség határozata szerint a soproni pálya alkalmatlan szuper ligás mérkõzések lebonyolítására, mert csatornás! Ha nem javítjuk ki, akkor nem indulhat az Ászok SE a következõ szuper ligás bajnokságban. Fellebbezést telefonálás követett és nyilvánvalóvá vált, hogy minden objektív mérés ellenére is ránk erõltetik a tetemes költséggel járó felújítást. A fõtitkár asszony azt mondta, hogy igaz, a két bizottság nem talált csatornát, de most leküldenek egy újabb mérõkocsit és az biztosan csatornásnak fogja nyilvánítani a pályát. A mérõkocsi nem jött, de nem volt mit tenni, meg kellett rendelni a munkát, mert közelgett a bajnokság kezdete és nem lehetett bizonytalanságban tartani a két élvonalbeli csapatot.

A munkát egy KFT elvégezte, annak bekerülési összege megközelítette az 1 millió forintot. Ezután következett egy további kellemetlenség, ugyanis az újraöntött pályarész egy idõ után megsüllyedt és az elgurított golyó ugrott egyet a keletkezett szintkülönbségen. Ezt a kérdéses részek összecsiszolásával lehetett eltüntetni és most a pálya - a sportolók véleménye szerint - nagyon jó, ugyanilyen véleménye volt az újra hitelesítõ mûszaki bizottságnak is. Ez megnyugtató. Csak az zavar, hogy a mai nap is vannak olyan vezetõk, akik a szubjektív véleményekre még mindig jobban adnak, mint a méréseken alapuló objektív adatokra. Úgy látszik a Teke Szövetségben még nem érkeztek el az évezred utolsó évéhez.