CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. szeptember 13., hétfő 00:00


Megbotlott a bajnokcsapat

Mi is volt a hét végén kosaraséknál?

KOSÁRLABDA


NŐI NBIA CSOPORT

GYSEV-RINGA - MIZO-PÉCSI VSK 58:65 (31:27)


Nagyon jól indult soproni szemszögből a mérkőzés, hiszen a hazaiak 17:1-es vezetésre tettek szert. Ilyen kezdés után szokott lenni a kellemes játék azzal, hogy az ellenfél erőlködik és a biztos vezetés tudatában a vezető csapat simán győz. Most nem ez történt. A biztos vezetés a hazaiakat altatta el és a vendégek találtak magukra és már 23:23-nál együtt volt a két csapat.

A szünetig még sikerült néhány pontos előnyt szerezni, de a második félidő már egyértelműen a pécsieké volt. Ekkor taktikailag és pontosságban is felülmúlták a soproniakat. Igaz, hogy Mandic két triplájával még sikerült 58:58-ra egyenlíteni, de ezután ismét a Pécs szerzett vezetést, amit már nem engedtek ki a kezükből. Sajnos mind védekezésben, mind támadásban a GYSEV-RINGA elmaradt a várakozástól és úgynevezett "jókor jött figyelmeztetést" kapott a csapat. Bízunk benne, hogy használni fog a figyelmeztetés.

A GYSEV-RINGA kosárdobói: Poto 10/6, Donkó 7/3, Mandic 15/9, Béres 8, Vilipics 8, Hollósy 4, Eördögh 4, Dénes 2.

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - FTC-DIEGO 67:63 (39:35)


Kevés kosárral kezdődött a mérkőzés, de rendre a soproniak voltak előnyben. A palánk alatt Ambrus nagyon jó százalékkal dobott és a kinti dobások is jobban sikerültek Fodoréknak.

A félidei minimális előnyt a második félidőben sikerült 11 pontosra növelni, de ahelyett, hogy az előny tudatában magabiztosan játszott volna a hazai csapat, teret kapott a fradi és két pontra meg is közelítették a Postás csapatát. A végjátékban a soproniak voltak ügyesebbek és ez négy pontos győzelmet eredményezett. A Soproni Postás-Tabán Trafik kosárdobói: Delmis 13/3, Fodor 6, Szenes 9, Bíró 6, Ambrus 21, Englert 4, Szemerédi 8/3.

FÉRFI NBI A CSOPORT:

BC MARC-KÖRMEND - SOPRONI ÁSZOK KC 55:52 (30:18)


A körmendi arénában az első félidő nem sikerült a soproniaknak. A közönség soraiban rendzavarás történt és 5 percig állt is a játék. Sajnos az első félidőben csak Stan hozta pontjait és olyan kevés pontot dobott az egész csapat, ami bizony ezen a szinten feltűnő. Szerencsére a második félidő elején egymás után hat pontot dobott a soproni gárda. Kicsit szorosabb lett a mérkőzés, amikor Gráczer dobott két triplát és ismét 10 pontra nőtt a hazai előny. Izgalmasan alakult a végjáték, amikor is az Ászok két pontra felzárkózott és egy vitatható bírói ítélettel a körmendiek jutottak lehetőséghez és Pokrajac büntetőjével alakult ki a végeredmény. Ha a dobószázalék az egész mérkőzés folyamán egy kicsit jobb lett volna, akkor a soproniak meglepetés győzelmet érhettek volna el, de hát a feltételes módnak a sportban kevés jelentősége van.

A Soproni Ászok KC kosárdobói: Alexe 11/3, Green 11/3, Cvetkovic 4, Stan 12, Lakatos 3, Csaplár-Nagy A. 9, Mérész 2.

FÉRFI NBI B CSOPORT:

FEHÉRVÁRI KC - SMAFC-ROTO-ELZETT 79:83 (40:51)


Az első NBI B csoportos mérkőzés Székesfehérvárott került megrendezésre és szerencsére idegenben is sikerült győzelemmel kezdeni a bajnokságot az egyetemistáknak. A hét közben a SMAFC leigazolta Szlávik Józsefet és ezzel a Szlávik családból megint két játékos van a soproni élvonalban.

Az első félidőben a soproniak jó játékkal jelentős előnyt szereztek. Amikor gyorsan tudtak indítani, akkor könnyen szereztek kosarat, de a második félidőben főleg Molnár kipontozódása után a felállt védelem ellen már ez nehezebben ment. A hazaiak megközelítették a vendégeket, de szerencsére ezen a napon nem tudták átvenni a vezetést, ezzel megszerezte első győzelmét a SMAFC. A SMAFC Roto-Elzett kosárdobói: Palotai P. 15/6, Pojbics 12, Molnár 8, Mogyoróssy 27, Vavra P 11/6, Vavra A. 2, Szlávik B. 5/3, Szlávik J. 3.