CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. szeptember 30., csütörtök 00:00


GYSEV-RINGA bravúr az EUROLIGÁBAN

IJ LJUBLJANA-GYSEV-RINGA 55:58

REMEK GYSEV-RINGA GYÕZELEM LJUBLJANÁBAN

IMOS JEZSICA LJUBLJANA - GYSEV-RINGA 55:58 (32:34)


A nõi Euroliga második fordulójában második gyõzelmét szerezte a GYSEV-RINGA! Azt hiszem ez nagyszerû fegyvertény, hiszen idegenben gyõzni az európai legrangosabb versengésben mindenképpen rangot jelent.

A mérkõzés elején Donkó szerezte a vezetést biztosító kosarakat. A hazaiak is lassan belelendültek és fõleg a center poszton szerzett pontokkal felzárkóztak. Érdekes, hogy a soproniak magassági fölényben voltak, de a harcosabb hazaiak mégis eredményesebbek voltak. Ebben a szakaszban a csapat bedobója, Mandics sem talált gyûrûbe, így a félidõre magmaradt 2 pontos elõny nagyra volt értékelhetõ.

A második félidõ elején ismét növelte elõnyét a GYSEV és ekkor már a palánk alatt is értékelhetõ volt a teljesítmény. Közben Donkó egy pillanatra elvesztette a fejét és reklamálásért technikai büntetõt kapott, amivel ki is pontozódott. Ezután a hazaiak a kis embereik révén ismét megközelítették a vendégeket, azonban Poto és Hollósy eredményes játékával mindig maradt az elõnybõl. Végül is nem túl magas színvonalú mérkõzésen a küzdeni tudásból jelesre vizsgázó GYSEV-RINGA értékes gyõzelmet aratott.

A GYSEV-RINGA kosárszerzõi: POTO 12/3, DONKÓ 9/3, Mandics 6, Béres 7, Vilipics 9, HOLLÓSY 15.