CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. szeptember 20., hétfő 00:00


Kosaras hétvégi eredmények

2: a győzelmek és vereségek aránya

NBI A CSOPORT NŐI MÉRKŐZÉS


GYSEV-RINGA - BSE-ESMA 70:60 (38:26)


Lendületesen kezdett a GYSEV-RINGA és főleg Poto jó dobásaival és lepattanó labdaszerzéseivel mindjárt magához ragadta a vezetést. A kezdeti lendület a félidő közepére csökkent és a vendég csapat 4 pontra megközelítette a hazaiakat. Ekkor ismét magához tért a GYSEV és Poto triplája, valamint Béres távoli tempója és Vilipic palánk alatti eredményessége biztos vezetést eredményezet a félidőre.

A második félidőben Mandic és Poto villogott, hol kosárszerzéssel, hol remek passzok adásával. A 29. Percben már 15 pont volt a soproniak előnye és a végére a BSE-ből Mészáros a cserékkel játszó GYSEV ellen valamit faragott a hátrányból.

A BSE elleni mérkőzés jó felkészülést biztosított a hétközi Como elleni Euroliga mérkőzésre, azonban várhatóan nagyobb erőbedobásra és jobb játékra lesz szükség ahhoz, hogy a győzelem reménye megmaradjon.

A GYSEV-RINGA kosárdobói: Poto 7/3, Béres 9, Vilipic 19, Donkó 4, Mandic 19/3, Radnóty 4, Hollósy 3, Dali 1, Dénes 4.

MIZO-PÉCSI VSK - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 57:53 (26:23)


Pécsett a hagyományoknak megfelelően a Postás lányok ismét szoros mérkőzést játszottak, azonban a győzelmet ismét nem sikerült megszerezni. Az első percekben a hazaiak voltak eredményesebbek, de a félidő középére 1 pontra feljöttek a vendégek. Ezután a soproniaké volt a kezdeményezés és át is vették a vezetést 15-11-re. A pécsiek ekkor gyorsan időt kértek és megkezdték a felzárkózást. 23:23-nál érték utol a vendégeket, azonban a befejezés előtt Vilutyte triplájával a vezetést is megszerezték.

A második félidőt a pécsiek kezdték jobban és hét pontos előnyt szereztek A Postás hölgyek ismét rákapcsoltak és sikerült is 2 pontra felzárkózni. Ezután a remélt soproni vezetés helyett ismét a hazaiak tudtak7 ponttal elhúzni. 25 másodperccel a befejezés előtt csak két pont volt a pécsiek előnye, de egy soproni szabálytalanság után ezt négyre növelték. Kicsit pontosabb játékkal meglepetés győzelmet szerezhetett volna a Soproni Postás.

A Soproni Postás-Tabán Trafik kosárszerzői: Delmis 15/6, Szenes 5/3, Fodor 13/3, Bíró 4, Ambrus 12, Bakai 2, Szemerédi 2.

NBI A CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA


SOPRONI ÁSZOK KC - SZOLNOKI OLAJ KK 45:64 (17:27)


Sajnos nagyon rossz napot fogott ki az Ászok. Sem támadásban, sem védekezésben nem tudtak maradandót alkotni és a Szolnok végig vezetve simán nyert.

Elgondolkodtató, hogy az NBA-t megjárt Cvetkovic nem képes 4-nál több pontot szerezni és a védekezésben sem nyújt kimagaslót. Emellett Stan sem tud kellő számú pontot dobni és manapság nincs olyan ellenfél, akivel szemben meg lehet ezt reszkírozni a győzelem legkisebb reményében. A mai kosárlabdában a palánk alatt szerzett pontoknak és a lepattanó labdák megszerzésének igen jelentős szerepük van. Ha még ehhez hozzávesszük, hogy az amerikai Green sem dobott pontot az első félidőben, akkor azt hiszem nehéz elképzelni hogyan lehet mérkőzést nyerni. A bajnokság elején elveszített pontok a végelszámolásnál nagyon fognak hiányozni.

Alexét is azért hozták Sopronba, hogy pontjaival segítse a csapat jó szereplését. Ehhez képest sportszerűtlenségeivel és pontatlan dobásaival hívja fel magára a figyelmet.

Nem meglepő, hogy ennyi negatívum mellett egyedül Radovics dobóteljesítménye volt az egyetlen színfolt, aki segédedzői feladatát cserélte fel a mezzel, hogy segítsen. Ez örömteli, de kevés a csapat sikeréhez.

Ezután egyenes következmény a nézők türelmetlensége, a fütyülés és a szidalmazás, mert mindenki azért jön ki a mérkőzésre, hogy kedvencei győzelmének örülhessen és szívvel-lélekkel a soproni színekért küzdő játékosokat buzdíthasson. Ez most nem jött össze, hátha még ha azt is látták volna, hogy az öltözőből előkerülő soproni játékosok nevetgélve, jó kedvűen csevegtek a mérkőzés alatti ellenfeleikkel. Nehéz ezek után optimistán várni a folytatást.

A Soproni Ászok KC kosárdobói: Lakatos 2, Alexe 5, Green 5, Stan 6, Cvetkovic 4, Csaplár-Nagy A. 5, Radovics 14/9, Mérész Cs. 3.

NBI B CSOPORT FÉRFI MÉRKŐZÉS


SMAFC-ROTO ELZETT - SÁRVÁRI KC 84:53 (46:34)


Látványos rohamokkal kezdett a soproni csapat és a 7. Percben már 18:1-re vezettek. A sárvári zóna védekezés sikeresnek bizonyult és ezzel kicsit közelebb kerültek a hazaiakhoz. A második félidőben a hazaiak védekezése feljavult és a hibázásra kényszeritett vendégek ellen sikeresek voltak a gyors indítások. Ekkor már a SMAFC a palánk alól és távolról is pontosan játszott és könnyű győzelmet aratott.

A SMAFC-ROTO ELZETT kosárdobói: Palotai P. 6, Mogyorósi 18, Pojbics 23/6, Molnár Cs. 10, Kotlik 3, Vavra A. 4, Vavra P. 7/3, Palotai B. 5/3, Csontos 4, Balogh 4.