CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: ZeneBona

1999. május 28., péntek 00:00


Slágeres, ugyanakkor igényes, pergő, dallamos. Röviden így lehetne összefoglalni a produkciót.

Nem tudod elvenni a kedvem...

Keresztes Ildikó nem tudja elvenni a kedvem...

A közelmúltban jelent meg Keresztes Ildikó első albuma. Már a cím is érdekes: Nem tudod elvenni a kedvem... Azért az eléggé ciki, hogy kis hazánk legjobb hangú énekesnőjének első albumára laza tíz évet kellett várni. Míg mások negyed ilyen erős hanggal óriási szupersztárok lehetnek...
Magyarország érdekes hely.
Persze Ildikónak jelent meg lemeze, csak nem a saját nevén. Nagyon kíváncsi lennék néhány arcra, mikor meghallják a különböző médiumokban az album valamelyik dalát. "Te, ez nem az a nagymellű, szöke lány, aki énekli, hogy subidubidú, buliluliju?" Jé, de megválltozott a (...) énekesnője."
Na, a lemezről.
Slágeres, ugyanakkor igényes, pergő, dallamos. Röviden így lehetne összefoglalni a produkciót. Abszolút érződik, hogy nem holmi anyagi szándékból, hanem önkifejezés céljából készült. S ez jó. Meg a gitárszólók is. Mondjuk az album zeneszerző-húrnyűvőjét, Szekeres Tamást sokan Európa egyik legjobb gitárosaként tartják számon. Azonban mégsem tipikus gitárlemezről van itten szó: nagyon szépen lehet hallani a többi hangszert is. Nem tudnék most egyetlen dalt sem kiemelni, hiszen annyira jó mindegyik. Ez a meglepetés, hiszen - valljuk be - Tamás bármennyire is nagyszerű gitáros, szerzőként idáig nem igazán sikerült nagyot alkotnia. Talán a hangzáson lehetne egy kicsit vitatkozni. Bár lehet, hogy az egyszerű, lecsupaszított sound a koncepció része.
A szövegekről.
Novák Péter írta a nagyrészét. Eléggé személyes. Sőt, felvetődik a kérdés, miként tudott Péter egy ellenkező nemű lény számára ennyire bensőséges strófákat tető alá hozni?
Viszont a borító nagyon sötét...tessék csak megnézni...
Persze nem itt, hanem otthon, a vásárlás után...
Marci