CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Űrvadász

1999. december 31., péntek 00:00


Világvége???

B.U.É.K. - Egy éves rádió és tévé csend

Miért nem lesz világvége a mai éjjelen?
 
 

Reggel 11 óra. Lassan felkelek az ágyból. A lakás romokban - hosszú volt a tegnapi szilveszteri buli. Valami feltûnik. A tévé és a rádió hallgat. Nincs mûsor. Kinézek az ablakon. Sehol senki az utcán. Felnézek az égre - a nap ugyanúgy süt, mint tegnap, az ég még mindig kék és sehol sem látok kicsiny kis zöld emberkéket. Bár valahol messze ott vannak a Budapest Sportcsarnok romjai, ami köztudottan a teljes napfogyatkozás borzasztó utóhatásaként omlott le. Valami történt...

A fenti pár sor egy naplórészlet, amely valamilyen erõk folytán visszakerült hozzánk a múltba. érdekes kérdéseket vet fel. Miért nincsen mûsor a tévében és a rádióban? Miért nincsenek bulik, emberek? (A BS-t inkább hagyjuk...:)))
Hiszen még ma, szilveszter napján mindenhol azt hallhattuk, ma van az évezred utolsó napja, az évezred utolsó bulija, találkozunk a jövõ évezredben.
Ma reggel 8:30-kor az egyik népszerû kereskedelmi tévécsatorna mûsorvezetõnõje boldog vigyorral az arcán közölte: Kedves nézõk! Az elõbb számoltam ki, már csak 13 és fél óra van hátra éjfélig.
1999. Az ördög éve is lehetne, hiszen János félre is nézhette az ördög számát (666)... a teljes napfogyatkozás, amely a világvége napja lett volna. De nem kell aggódni, a 2000 is kedveskedik nekünk egy gyönyörû bolygóegyüttállással - még akkor is véget érhet a világ - állítják az asztrológusok. 

Én nem akarok búcsúzkodni a XX. századtól, sem a II. évezredtõl. Ugyanis úgy gondolom, hogy a 2000-es év még sok mindent tartogat számunkra. És a XX. század 1901-tõl 2000.december 31-ig tart. A II. évezred 1001-tõl 2000. december 31-ig tart. Ugyanis az idõszámításunkban nem volt 0. év. Így az elsõ század 1-tõl 100-ig tartott, és így a XX. század sem ér véget a ma éjjel. A kérdés, hogy akik azt mondják, hogy most ér véget az évezred, és már a jövõ évezred elsõ mûsorait dicsérik, azok mit fognak csinálni a 2000-es évben... 

De akár vége lesz a századnak, akár nem, akár vége lesz az ezrednek, akár nem, töltsük kellemesen az 19xx-es évek utolsó perceit, és éjfélkor emeljük poharainkat egy boldog, békés, sikeres új esztendõre! 

B.U.É.K.2000! 

Bacsi