CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Űrvadász

1999. jĂşnius 12., szombat 00:00


A jövő Apollói pályázat eredménye

A jövő Apollói pályázat eredményhirdetése

 

A Magyar Asztronautikai Társaság, a Művelődési és Közoktatási Minisztérium és a Magyar Űrkutatási Alapítvány az 19999. évre "A jövő Apollói" címmel írt ki űrkutatási pályázatot a középiskolások részére. A pályázat eredményhirdetése 1999. június 12-én (szombaton) volt Budapesten, a MTESZ Pesti Konferencia Központ nagy előadótermében. Először Dr. Major György akadémikus, a Magyar Asztronautikai Társaság elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Both Előd ajánlott néhány érdekes internet-címet az űrkutatással kapcsolatban, majd Dr. Mészáros István: Tisztelgés a holdraszállók előtt című előadásával emlékezett meg a harminc évvel ezelőtti Apolló programra. A diákok számára ezután következett a legizgalmasabb rész, az eredményhirdetés.

A beérkező 106 pályázatot két kategóriában értékelte a zsűri. Az általános iskolások között első helyezést Vincze Miklós érte el (Veres pálné Gimnázium). A középsikolás kategóriában:

I. díj: Bicsák Mátyás (Budapest, Bartók Béla Zeneművészeti Gimnázium)

II. díj: Bacsárdi László (Sopron, Széchenyi István Gimnázium)

III. díj: Oroszlány László (Kecskemét Piarista Általános Iskola Gimmnázium és Diákotthon)

A legjobb helyezést elérő lány és fiú - Bognár Zsófia és Bicsák Mátyás - kijuthat a Hunstville nemzetközi űrtáborba. Hamarosan bővebb információt közlünk ezzel kapcsolatban.

Budapest, 1999.06.12, 12:30

Bacsárdi László