CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Űrvadász

2000. oktĂłber 31., kedd 00:00


Közelebb a csillagokhoz

A Stella Sopron távcsöves bemutatója

Közelebb a csillagokhoz


2000. november 4-én a Magyar Csillagászati Egyesület országos rendezvénysorozatot szervez, Közelebb a csillagokhoz címmel. Ennek keretében az ország különböző városaiban előadások és távcsöves bemutatók lesznek. Nem kell elutaznia annak Sopronból, aki részt szeretne venni egy ilyen rendezvényen. Ugyanis a Stella Sopron, a Magyar Csillagászati Egyesület Soproni Csoportja szervezésében 2000. november 4-én, szombaton két távcsöves bemutató is várja az érdeklődőket.
 

14:00-16:00 Téma: a Nap

A csoport távcsövein keresztül megismerhetjük csodálatos Napunkat - természetesen megfelelő szűrők használatával. (Szűrő nélküli távcsővel a Napba nézni szigorúan tilos, mert maradandó egészségkárodosát okoz!)
 

19:00-22:00 Téma: a Hold és a bolygók

A Hold kráterei gyönyörű látványt nyújtanak távcsövön keresztül. Ráadásul a Jupitert és a Szaturnuszt is megcsodálhatják mindazok, akik az esti órákban felkeresnek minket.

 Az égitestek megtekintése mellett lehetőség nyílik távcsőépítési tanácsadás kérésére, megismerkedni a Stella Sopron munkájával, és természetesen bármilyen csillagászattal kapcsolatos téma szóba kerülhet.

A bemutatók helyszíne: a Várkerület és az Eötvös utca sarka.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a bemutató esős idő esetén elmarad!
Mindenkit sok szeretettel várunk!

Stella Sopron
stella@sopron.hu

További információ: http://stella.sopron.hu