CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Űrvadász

1999. augusztus 03., kedd 00:00


A Magyar Csillagászati Egyesület körlevele

Napfogyatkozás pályázat

Napfogyatkozás pályázat


A Magyar Csillagászati Egyesület pályázatot hirdet az 1999. augusztus 11-i teljes napfogyatkozás alkalmából. A pályázat célja a rendkívüli csillagászati jelenség minél színvonalasabb megörökítése. Az alábbi kategóriákban várunk pályamunkákat:

1. Nagyfelbontású felvételek (gyémántgyűrűk, protuberanciák, koronarészletek, stb.)

2. Nagy látómezejű felvételek (sorozatfotók, a totalitás és égi környezete, stb.)

3. Digitális technikával készült felvételek (CCD-képek, videofelvételek, stb.)

4. A napfogyatkozás és észlelői ( a jelenség érzelmi hatása a megfigyelőkre, a napfogyatkozással kapcsolatos “földi” jelenségek megörökítése, stb.)

5. Gyermekrajzok

A pályázatra érkező anyagok legjavát bemutatjuk a Meteor című csillagászati folyóiratunkban, elérhetővé tesszük honlapunkon, illetve kiállításon is bemutatjuk. Annak érdekében, hogy minél többen részt vehessenek a pályázaton, minimális megkötéssel kívánunk élni. A fotókkal kapcsolatos egyetlen megkötés, hogy méretük legalább 18*24 cm, a gyermekrajzoké legalább A/4-es méret legyen. A digitális kategóriában VHS kazettákat kérünk beküldeni, a CCD-képeknél a JPEG formátumot részesítjük előnyben.

A pályázatra beküldött anyagokat nem áll módunkban visszaküldeni, azokat a Magyar Csillagászati Egyesület archívumában őrizzük meg.

A pályázat beküldési határideje: 1999. szeptember 11.

Címünk: Magyar Csillagászati Egyesület, 1461 Budapest, Pf. 219

E-mail: mcse@mcse.h u
 

További űrvadász írások a teljes napfogyatkozásról