CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Űrvadász

2000. március 02., csütörtök 00:00


Űrvadászat Magyarországon

Indul az Űrvadász.Sopron

Űrvadászat Magyarországon...
Mi is ez az egész?


Hosszú ideig gondot okozott az eligazodás a csillagos ég világában. Őseink képzeletük segítségével különböző képeket véltek felfedezni a csillagok között, megkönnyítve ezzel a tájékozódásást földön és vízen egyaránt. Manapság, az új évezred hajnalán elég nehéz kiigazodni a különböző magyar csillagászati honlapok között, figyelemmel kísérni a különböző frissítéseket, a legújabb információkat - mikor esetleg hetekig semmilyen új információ nem jelenik meg, azután pedig szinte óránként jönnek az újabb hírek.

Az Űrvadász magazinnal egy Magyarországon mindezidáig egyedülálló elképzelést szeretnénk megvalósítani: egy honlapon nyomon követni a különböző magyar nyelvű csillagászati honlapok legújabb híreit, frissítéseit. Célunk, hogy látogatóinkat segítsük abban, hogy a legújabb információk után bóklászva merrefele célszerű továbbindulni. Az űrvadászathoz csatlakozott partnereink oldalait folyamatosan figyelemmel kísérjük, és a változásokról a lehető leghamarabb értesítjük az internet közösségét. Egy pillantás elég az Űrvadász oldalaira, és máris azon gondolkodhatunk, hogy melyik új csillagot célszerű közelebbről szemügyre venni.

A különböző információkat különböző rovatokba gyűjtöttük, hogy oldalaink mindenki számára áttekinthetőek legyenek. Minden egyes frissítésnél közöljük a változtatott oldalak címét, témáját és rövid leírását - s ezzel kezdetét is veszi a nagy vadászat.

Gondoltunk azokra is, akik esetleg nem rendelkeznek állandó web eléréssel, vagy csak szeretnék, ha e-mailben is értesítést kapnának az Űrvadász legújabb híreiről... Az urvadasz-hirlevel@sopron.hu elektronikus körlevelet 12 óránként indítjuk bolygókörüli útjára - abban az esetben, ha történt valamilyen fontos frissítés az általunk figyelt honlapok valamelyikén. A körlevél - hasonlóan honlapunkhoz -, tartalmazza a frissített oldalak pontos URL címét és rövid leírását.

Ahogy partnereink száma egyre növekszik, úgy emelkedik majd az általunk nyújtott kínálat mennyisége, annál színesebbé válnak az űrvadászat percei. S habár a különböző bolygókon lévő szerverek összehangolása még egy távoli álomnak tűnik, a magyar csillagászati honlapok nyomon követését szeretnénk megvalósítani. Ha rendelkezel egy csillagászati témájú honlappal, és szeretnéd, hogy figyelemmel kísérjük honlapod frissítéseit, híreit, akkor csatlakozz az űrvadászathoz és vedd fel velünk a kapcsolatot az urvadasz@sopron.hu címen.

Az Űrvadász.Sopron nevében

Bacsi
(Bacsárdi László)
e-mail: urvadasz@sopron.hu