CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Lélektől lélekig

1999. február 08., hétfő 00:00


evangélikusok, reformátusok és baptisták

Protestáns ifjúsági ökumenikus istentisztelet

evangélikusok, reformátusok és baptisták

Protestáns ifjúsági ökumenikus istentisztelet

Az elmúlt év novembere óta heti rendszerességgel -családias légkörben, 20-25 fő részvételével - ökumenikus ifjúsági istentiszteletet tartanak a soproni evangélikus templom közösségi termében minden vasárnap 19 órai kezdettel. Az alkalom célja, hogy elérje a fiatalokat az evangélium üzenetével, mindezt mai zenével és a fiatalok nyelvén szóló igehírdetésekkel. Az istentiszteleten három protestáns felekezet hívei végzik a szolgálatot: evangélikusok, reformátusok és baptisták, de természetesen más felekezetű híveket is szeretettel látnak az alkalmakon.

A kezdeményezésben példaértékű, hogy semmilyen felekezeti vita nem alakul ki, az alkalmakon világossá válik, hogy az eltérő hagyományok ellenére ugyanaz az alap és ugyanaz az üzenet: Jézus Krisztus, akinek van mondanivalója a mai fiatalok számára is. A tervek között szerepel, hogy a jövőben keresztyény énekegyütteseket, pantomim- és színjátszó csoportokat is meghívnak az alkalmakra, keresztyén filmeket vetítenek hogy ezzel is közelebb hozzák a Isten üzenetét a mai emberek számára. Még egy pozitívuma az istentiszteletnek, hogy az alkalmak után lehetőség adódik a beszélgetésre, az ismerkedésre, a közös éneklésre is.

Úgy gondolom érdemes mindenki számára megnézni egy ilyen alkalmat.


- Merényi Zoltán -

Szerk megj.: Csak sajnálhatjuk, hogy a katolikus fiatalok ebből a lehetőségből kimaradnak, mivel a szervezők a nagysikerű 1/2 8-as Szent György Templom-beli, protestáns fiatalok által is látogatott, ifjúsági misével ütköző időpontra tették az összejöveteleket.