CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2000. október 30., hétfő 00:00


További lelkesedést és lendületet adhat a sikeres alkotó munkához

Gyermekrajz kiállítás a Sopron Plázában

További lelkesedést és lendületet adhat a sikeres alkotó munkához
Gyermekrajz-kiállítás a Sopron Plázában

Sikeres volt a Pláza Galéria gyerekek részére meghirdetett rajzpályázata.
"Magyarország, ahogyan én látom" címmel hirdették meg a pályázatot, amelyre gyakorlatilag a város összes általános iskolájából több mint 120 pályamunka érkezett. A megnyitón szép számmal képviselték a 6-14 éves korosztályt a gyerekek, akiket többségében szüleik kísértek el. A megnyitón Rujavecné Ferenczy Katalin méltatta a gyerekek lelkesedését, érdeklődését, nyitottságát a körülöttünk lévő világra.


Ezek után a Habakuk bábszínház szűkebb csapata szórakoztatta a lelkes közönséget, majd az általuk felajánlott különdíjat adta át Hoffer Mártának. Egyébként a zsűrinek meglehetősen nehéz feladat lehetett a sok lekes gyermekrajz közül pont azokat kiválasztani, amiket végül is díjaztak. A rajzokat elnézegetve a gyermeki képzelőerő a fantázia és gazdag kidolgozás szinte minden rajzon tetten érhető. A pályázatban kiírt téma pedig nem mindig a kiíró szándékai szerint köszönt vissza a rajzokon keresztül. Ettől függetlenül a rajzolás szép és nemes szándéka ezzel a kiállítással további lelkesedést és lendületet adhat a sikeres alkotó munkához.

Talán a lelkesedés növelése érdekében és a könnyebb eligazodás végett nem ártott volna a kis rajzolók nevét alkotásaik alá biggyeszteni.
A megmérettetés legsikeresebb alkotói a következők voltak: A Plaza első díját Lendvay Anna, a Hunyadi iskola tanulója kapta, a második díjat a Fertőrákosi Alapfokú Művészetoktató iskola alkotó kollektívája kapta, míg a harmadik díj Rózsa Katalin brennbergi kisiskolásé lett.

Széna