CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

1998. augusztus 17., hétfő 00:00


Anjo Gauken Fúvószenekar koncertje

1998. augusztus 20-án 18.00 órakor
a Fõ téren

ANJO GAUKEN
HIGH SCHOOL
japán leány fúvószenekar koncertje,

vezényel: Kozo Yoshimi
közremûködik a  Soproni Ifjúsági Fúvószenekar,
vezényel: Dr. Friedrich András


Az Anjo Gauken Középiskolai Fúvószenekar japán kiemelkedõ fúvószenekara, mely rövid idõ alatt vált világhírû zenekarrá. Kozo Yoshimi úr vezénylésével a zenekar jelentõs sikereket ért el és elõkelõ helyet vívott ki magának a komoly kihívásokat támasztó zenei életben. Több elismerés, az országos versenyeken szerzet aranyérmek jelzik eredményes tevékenységüket.
A száz zeneileg magasan képzett 15-17 éves kor közti leányokból álló zenekar korábban turnézott Kínában, Ausztráliában, Kanadában, Új-Zélandon. Idei koncertturnéjuk során Magyarországon Sopronban, Csepregen, Szombathelyen, a budapesti Vigadóban és Dunakeszin adnak koncertet.
A zenekar azért turnézik Magyarországon, mert régóta vágyott Kodály Zoltán országába, akinek zenéje kedvencük. Játszották a Háry Jánost, a Pávát és a Galántai táncokat.
Kozo Yoshimi, a zenekar karmestere, a Japán Menetzenekarok Szövetségének vezetõségi tagja, a Középiskolai Fúvószenekarok Szövetségének alelnöke, a Japán Rézfúvós Szövetség 1988-ban neki ítélte a legjobb karmester címet. 

SOPRON