CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

1998. május 18., hétfő 00:00


Határőr-konferencia

Könyvismertető, filmvetítés


A Dalmay Alapítvány és a Soproni Horváth József Művészeti Alapítvány közös zenei és képzőművészeti estet rendez 1998. április 17-én 19.30-kor Sopronban, a Fő téri Kossow-házban. A rendezvény során dr. László Gyula márciusban megjelent Soproni Horváth József művészete című kötetéről tart ismertetőt Kloss Andor újságíró. Az előadást a Sulyok Gabriella grafikusművész által archív filmanyagokból összeállított, Horváth Józsefre emlékező film zárja. Közreműködik: Wágner Csaba (klarinét) és Süle Nóra (zongora). A rendezvény díszvendége: László Gyula professzor.

Határőr-konferencia


A Magyar Hadtudományi Társaság határőrszakosztálya "A határőrség képzési rendszerében megvalósuló szakmai elmélet és gyakorlat kölcsönhatása az EU-integrációs törekvések jegyében" címmel tudományos konferenciát rendez 1998. április 17-18-án a soproni II. Rákóczi Ferenc Határrendészeti Szakközépiskola oktatási tantermében (Sopron, Táncsics M. u. 8-10.). A kétnapos tudományos konferencia fővédnöke: Kiss Kálmán határőr vezérőrnagy, a határőrség rendészeti igazgatója, az országos parancsnok első helyettese, védnöke pedig dr. Szabó Kocsis János határőr ezredes, a II. Rákóczi Ferenc Határrendészképző Szakközépiskola igazgatója, és dr. Kovács István határőr ezredes, a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola tanszékvezető tanára, a hadtudomány kandidátusa lesz.

Ipartestületi küldöttgyűlés


A Sopron és Vidéke Ipartestület elnöksége 1998. április 17-én, 17 órakor a soproni polgármesteri hivatal tanácstermében tartja küldött-taggyűlését. Az ülés napirendjén szerepel a Sopron és Vidéke Ipartestület 1997. évi tevékenységéről készült beszámoló, tavalyi költségvetésük értékelése, az idei tervezet megvitatása, illetve elfogadása, a felügyelőbizottság beszámolója, az 1998. évi munkaterv és cselekvési program megvitatása, elfogadása. A taggyűlésen kerül sor a Sopron és Vidéke Ipartestület az "Iparoso kért" Alapítvány megalapítására, itt mutatják be a garancia- és minőségi védjegyeket és adják át a kitüntetéseket is.

APEH-tájékoztató


Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnökhelyettese, dr. Vámosi-Nagy Szabolcs látogatást tesz pénteken délelőtt 11 órakor az APEH megyei igazgatósága soproni, Új utca 11. szám alatti kirendeltségén.
A munkalátogatás célja, hogy felmérjék: milyen előnyökkel jár az adóhivatal közelmúltban indított kirendeltségi programja, megbeszéljék a további fejlesztések lehetőségét, egyeztessék az elképzeléseket. Az elnökhelyettes e témában, valamint a megye és Sopron lakosságát érdeklő adózási kérdésekben sajtóbeszélgetést tart a kirendeltségen.