CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

1998. május 18., hétfő 00:00


Az Erdélyi Kör ülése

Gyermekjog, családjog

A TIT Sopron és az Erkel Ferenc Általános Iskola Családvédő Szabadegyetemének következő előadása ma 17 órakor kezdődik az Erkel Ferenc Általános Iskolában. Dr. Tarr György egyetemi tanár (Pázmány Péter Katolikus Egyetem) a mai magyar gyermek- és családjogról beszél.

***


Csatlakozás az alapítványhoz

Rendkívüli közgyűlést tartott a napokban Sopron képviselő testülete. Az ülésnek egyetlen napirendje volt, a Páneurópai Piknik Alapítványhoz való csatlakozási szándék kifejezése.
A közgyűlés úgy határozott, hogy az alapítvány céljaival egyetért és százezer forint vagyoni hozzájárulással az alapítványhoz alapító tagként kíván csatlakozni.

***


Az Erdélyi Kör ülése

A
Soproni Erdélyi Kör következő köri ülése ma 17 órakor a Várkerület 19. szám alatti teremben elsz, melyen két témáról hallhatnak a résztvevők előadást: Fábián Lajos tagtárs életútjáról, Csáti Gyöngyvirág az egészséges életmódról tart előadást.

***


Képességvizsga

Oxfordi képességvizsga (OCA), illetve intelligenciateszt (IQ) ingyenes kitöltésére és értékelésére nyílik lehetőség a soproni dianetika-központban (Széchenyi-tér 14-15., II. emelet 11.) ma délután 16-20 óráig.

***


Bizottsági ülés

A soproni önkormányzat gazdaságpolitikai bizottsága ma 16 órakor ülésezik. A tervezett napirendi pontok között szerepel kérelem áruház létesítésére, vételi szándék egy műemlék ingatlanra, valamint egy görbehalmi gazdasági épületre, állásfoglalás üzlethelyiségek hasznosításának módjára és felhívás kiírása egy licittárgyalásra.

***


Kiállítás

A kapuvári Rábaközi Művelődési Központban szerdán 15 órakor nyílik Szűcs Szabó Sándor, a Soproni Képzőművészeti Kör alelnökének a kiállítása. A tárlatot dr. Fülöp József, Sopron alpolgármestere nyitja meg.

***


A szalagavatótól a valétálásig

Az Erdészeti Múzeumban (Templom u. 4.) csütörtökön 11 órakor nyitják meg A szalagavatótól a valétálásig című hagyományőrző időszaki kiállítást. A tárlatot dr. Koloszár József, a Soproni Egyetem rektora nyitja meg az érdeklődők előtt. Közreműködik az egyetem ez alkalomra szervezett kamarakórusa. A kiállítás május 24-ig tekinthető meg, szerda kivételével áprilisban naponta 10-től 13 óráig, májusban 13-tól 17 óráig.