Rovat: Borváros
2000. október 26., csütörtök 00:00
Sopron tagságán keresztül a többi magyarországi borváros előtt megnyílik annak lehetősége, hogy az Európai Borvárosok Szövetségébe bekerüljön. A bor szerepe a gasztronómiában
Gasztronómiai és bormarketing konferencia Az Alpokalja Idegenforgalmi Alapítvány és A Taschnervin Kft. szervezésében a Phare CBC Iroda támogatásával Sopronban a Bio-Sport Lővér Szálló ad otthont "A bor szerepe a gasztronómiában" címmel rendezett két napos nemzetközi gasztronómiai és bormarketing konferenciának. A város nevében a konferencia résztvevőit Stöckert Tamás
polgármesteri referens köszöntötte.
A konferencia programja Virágh Péter a Területfejlesztési Phare
Regionális Iroda igazgató-helyettesének köszöntőjével folytatódott,
majd a program szerinti tanácskozásokkal folytatódott. A mintegy ötven
résztvevő Benyák Zoltán bortörténész Borkultúra a
Kárpát-medencében, majd Horváth Csaba a Hegyközségek Nemzeti
Tanácsa főtitkárhelyettesének A hazai és
világfajták piaci versenye témájú előadásait hallgatta meg.
Az október 27-i program keretében 9 órai kezdettel Voleszák Zoltán a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és vendéglátóipari Szakképző Iskola szaktanára Bor és vendégfogadás címmel, dr. Csizmazia András a Budapesti Gazdasági Főiskola docense Borok kínálása, az ételek és borok szakszerű párosítása címmel tart előadást. 11 órakor Horváthné Hoszpodár Katalin, a Tourinform Iroda vezetője tartja A tőkétől a pohárig, az ízek birodalmáig című bor és gasztronómiai ajánló kiadvány sajtóbemutatóját, amelyet a kiadványban szereplő boros gazdák borkóstolóval egybekötött szakmai bemutatója követ. A továbbiakban rovatunkban folyamatosan közzéteszünk néhányat a
konferencián elhangzott anyagokból.
|