CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. november 29., szerda 15:43


Vujity Tvrtko könyve - Dr.Illés Zoltán előadása - Európa Levél

Civitas Hírmagazin

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet lakossági út és vizes közmű építések támogatására. A pályázati kiírás a Városüzemeltetési Irodában vehető át. Beadási határidő november 30-a.

Sajtó és közönség találkozót szerveznek Vujity Tvrtko 12 pokoli történet című könyvének bemutatójára ma este hat órakor a soproni Pedagógusok Művelődési Házában. November 30 -án, délben a Cédrus Art könyvesboltban lesz közönségtalálkozó és dedikálás.

Magyarország környezetvédelmének jelenéről és jövőjéről tart előadását dr.Illés Zoltán a MTESZ soproni székházának első emeleti nagytermében. A rendezvény december 4-én, hétfőn délután öt órakor kezdődik. Dr. Illés Zoltán a Magyar Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának elnöke.

Megközelítőleg 2ooo bélyeg érkezett Sopronból és az ország más részéből a világ legnagyobb méretű levelére és borítékjára ,amely megtekinthető a Sopron Plaza földszintjén. Mint arról már többször hírt adtunk az Európa Levél 2000 Alapítvány vállalta, hogy elkészíti a világ legnagyobb méretű levelét és azt feladja Romano Prodinak, az Európa Bizottság soros elnökének, azzal szándékkal hogy Sopron lakói, illetve Magyarország polgárai kifejezzék az unióhoz történő csatlakozási szándékukat. Bárki részese lehet a világrekordnak, aki a helyszínen vásárol egy bélyeget, amit azután a borítékra ragasztanak az Alapítvány létrehozói. Bélyeget Sopronból, de az ország bármely részéből borítékban , postán is lehet küldeni 9401 Sopron Postafiók. 500 címzéssel. A borítékra a szervezők kérik ráírni a feladó pontos nevét és címét, illetve a “Világrekord kísérlet - Európa Levél 2000 “jeligét.

Fotókiállítás nyílt a soproni Gárdonyi Géza Általános Iskolában. Bemutatkozik Aszódi András, és Folt Tóbiás. A tárlat december 15-ig, megtekinthető munkanapokon reggel 8 órától délig, hétvégén reggel 8 órától este hat óráig.