CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. december 04., hétfő 11:51


Újabb Ászok öröm, SMAFC bánat

Férfi kosarasok a pályán

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORTOS MÉRKŐZÉSEK

SOPRONI ÁSZOK KC- DEBRECENI VADKAKASOK 81:59 (18:19, 25:17, 18:10, 20:13)

Hazai szempontból nem indult optimizmussal a találkozó, mivel a héten egy edzésen a szlovák center, Durcek részleges izomrost-szakadást szenvedett. Bosznics, a bosnyák irányító pedig ezen a mérkőzésen mutatkozott be. Az első negyed még kiegyenlített küzdelmet hozott, egyik csapat sem tudott jelentős előnyt kiharcolni. A második negyedben aztán az Ászok fölénybe került, éppen Bosznics jóvoltából, aki szorgalmasan szerezte pontjait, és kézben tartotta csapatát. A félidőben már 7 ponttal vezetett az Ászok, és ezt a továbbiakban csak növelte. A második félidő 4. percében aztán olyan eset történt, ami ritkán fordul elő: a vendég Murray zsákolt - a plexi palánk szétrepedt. A Sportcentrum dolgozói a helyzet magaslatán álltak, de így is 70 percbe került a kényszerű palánkcsere. Ezen kis intemezzo után a hazaiak döntő fölénybe kerültek; tetszés szerint érték el pontjaikat. A félidei eredményhez még 15 pontot tettek hozzá, így összességében 22 ponttal győzték le a keleti országrészből érkezett ellenfelüket. Ezzel második győzelmét szerezte meg az Ászok, s elmozdult a tabella utolsó helyéről.

ÁSZOK: BOSZNICS 28/12, Jakabovic 12/3, MÉRÉSZ 13/6, Sajni 10, STAN 9, Cs: Sallay 2, Bakonyi 7, Edző: Heinrich Róbert.

DEBRECEN: Balogh 2, JURICS 21/15, Halm 6/3, Murray 7, Rucker 13, Cs: Hencsey 5, Csaplár-Nagy a. 2, Mészáros 1, Boldizsár 2. Edző: Nagy Zoltán.

SMAFC-ROTO ELZETT - FALCO KC-SZOMBATHELY 90:107 (25:25, 17:31, 27:21, 21:30)

A sérüléséből felépült Molnár visszatért, ugyanakkor Rasic térdsérüléssel küzd. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de már ekkor is lehetett látni, hogy a vendégek két játékosa, Kálmán és Dzunics tarthatatlan lesz a hazai védők számára. Gyorsaságukkal és jó helyzet-kihasználásukkal nagyjából akkor szereztek pontot, amikor akartak. A második negyedben aztán el is húztak a smafcosoktól, főleg a védekezésben mutatkozott jelentős hiányosságok miatt. A fordulás után még egyszer minden tartalékot összeszedve a SMAFC felzárkózott, és kihasználta a FALCO játékosainak kihagyásait. A negyedik negyedre 9 pontos vendégelőnnyel kezdtek a csapatok. Mielőtt a soproniak közelebb kerültek volna a szombathelyiekhez, azok (ismét) Kálmán és Dzunics irányításával növelték előnyüket, és bebiztosították győzelmüket. A sok kosár is azt mutatja, hogy a smafcosok nem tudták tartani a vendégek jobb játkerőt képviselő játékosait. A szépszámú közönség élvezetes, sportszerű mérkőzést láthatott.

SMAFC: Palotai P. -, Pojbics 15/3, Vavra P. 15/3, MOGYORÓSY 18, Molnár 10, Cs: Szlávik J. -, RASIC 16, Kotlik 2, SZLÁVIK B. 14/6, Bausz -. Edző: Sterbenz Tamás.

FALCO: KÁLMÁN 31/9, Jávorszki 6/6, DZUNICS 32/9, IVANOVICS 19/3, TARLE 13, Cs: Henrik 6/6, Szántó -. EdzŐ. Szrecsko Szekulovics



Tvordy György



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>