CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. december 22., péntek 11:27


A COMO jobbnak bizonyult a GYSEV-RINGÁNÁL

Fájó vereség az Euroligában

Fájó vereség az Euroligában

GYSEV-RINGA - POOL COMENSE (olasz) 73:76 (26:19, 14:14, 16:19, 17:24)

Nem volt jó előjel a túlzott felhajtás a mérkőzés előtt. VIP páholy épült, ahol a főszponzorok, támogatók, sikert elvárók ültek. A United együttes zenélt, húzták a lányok nótáit. Talán mindezt az elért siker után szerencsésebb lett volna. Már ha lett volna ilyen.

A találkozó jól indult hazai szempontból, hiszen Eördögh egy triplával indított és a 2. percben már 10:1 volt Baloghék előnye. Ez mintha rossz ómen lenne. Már korábban is volt hasonló kezdés, és a vége szintén vereség lett. Amikor a Como magához tért a kezdeti bizonytalanságból, érezni lehetett, hogy erős csapat. A 6. percben már 14:11-re feljöttek, de a negyed végéig még jól alakultak a soproni dolgok. A második negyedben aztán kezdtek kiegyenlítődni az erőviszonyok. Sajnos, a hazai dobások pontatlanok voltak. A palánk alatt Alessandra volt az úr. Streimikyté szorgalmasan gyűjtötte pontjait. Amíg Eördöghék sorra hibázták el a személyiket, addig a vendégek remekül értékesítették azokat.

Eördögh küzd a comói védelemmel

A harmadik negyedben az olaszok áttértek a zóna védekezésre és ezzel teljesen megfogták a soproni támadásokat. Hihetetlen tanácstalanság vett erőt a csapaton és sajnos az időkérés is későn érkezett. Feltűnő volt Balogh sorozatos hibázása, amit nem szoktunk meg korábban tőle. Ezzel együtt a védekezésben is rövidzárlat következett be, aminek nem is lehetett más a következménye, mint hogy a vendégek átvették a vezetést. Kovácová kipontozódásával kimondott hátrányba kerültek a magyarok a palánkok alatt, főleg azután, hogy négy alacsony játékos került a pályára Vilipic mellé. Az utolsó negyed elején még volt négy pontos előnye a soproniaknak, de ez hamar elfogyott. Zirkováék is áttértek a 3-2-es alakuló zónára, ez azonban már nem tudta visszavenni a vendégek pontos játéka eredményezte előnyt. Az egész találkozón 14 kihagyott büntető és a 33:16-os lepattanó arány a vendégek javára biztosította a győzelmet, és ezzel azt, hogy a csoport élén végeztek.

A második hely is biztosítja az Euroligában a további játék lehetőségét a görög Sporting Athen és az olasz Prioló ellenében. Reménykedjünk, hogy a jelenlegi gyengébb forma ismét javulni fog, és sikerül a final four-ba kerülés.

GYSEV: ZIRKOVA 16/3, Balogh 16, Eördögh 15/6, Kovácová 7, VILIPIC 16, Cs: Dénes -, Seres -, Donkó 3/3. Edző: Saeed Armaghani.

COMO: Bogojevics 4, Macchi 6, Masciadri 8/6, STREIMIKYTÉ 27, ALESSANDRA 21, Cs: Galimberti -, Paparazzo -, BALLABIO 10/6.Edző: Fabio Fossati.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>