CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. január 03., szerda 16:44


Új edzők a GYSEV-RINGÁ-nál és az Ászok KC-nél

Edzőcserék a kosárlabdában

EDZŐCSERÉK A KOSÁRLABDÁBAN

EDZŐCSERE 1. : SAEED ARMAGHANI - STERBENZ LÁSZLÓ

Hát, ez aztán a meglepetés! A 3 évvel ezelőtt Sopronba került Armaghani-Balogh házaspár felrázta a női kosárlabdát kicsike városunkban. Közösen Magyar bajnoki aranyat és Ronchetti kupa sikert értek el. Aztán az elmúlt esztendőben a pécsiek megelőzték a GYSEV-RINGÁ-t a hazai bajnokságban és Magyar Kupában. Az Euroligában mindkét együttes a legjobb nyolcig jutott. Balogh Judit pedig közben egy kisfiúnak adott életet. Megkezdődött az új szezon, és elméletileg nagyon megerősödött a soproni sztár csapat: Balogh Judit visszatért, Zirková és Kovácová személyében két Euroliga-győztes is Sopronba költözött, valamint a megszűnt Fradiból Seres érkezett a többi régi menő közé. A vezetés ismét hazai bajnoki címet és legalább négy közé kerülést várt az Euroligában. Aztán jöttek a botladozások: Pécsett hatalmas zakó, és a remekül indult európai versengésben is két vereség - egy Vilniusban, egy itthon a COMO ellen. Pedig ezen a meccsen Dr. Berényi János is jelen volt több nagytekintélyű támogatóval együtt. Érezni lehetett, hogy valaminek történnie kell. A hivatalos verzió szerint Saeed Armaghani leköszönt az edzői posztról, mert nem találta a csapattal a motiváló hangot. Meg nem erősített hírek szerint pedig Berényi úr vesztette el türelmét és hitét. Az őáltala vezetett társaság csak élen járhat, váratlan vereségek nem férnek bele az image-ba. Az eddig az utánpótlást vezető Sterbenz László kapott a szezon végéig megbízást a csapat irányítására. Nem lesz könnyű dolga.

Vajon mi a titok nyitja?
Na, de mi lesz Balogh Judittal? A hírek szerint az edző-férj "lemondása" óta nem látogatja az edzéseket. Megsértődött? Kiborult? De ha igaz, hogy a férje mondott le, akkor miért tüntet távollétével? Az utóbbi időben meglehetősen szerény teljesítményeket produkált, lehet, hogy elfáradt és most regenerálódik? Bízunk benne, hogy ez a helyzet, mert egy jó Balogh Juditra még mindig szüksége van sok csapatnak. Az is valószínű, hogy egy új edző keze alatt még jobb teljesítményekre lesz képes. Bízzunk benne.

EDZŐCSERE 2. : HEINRICH RÓBERT - ?

Az Ászok KC-t is elérte az edzőválság. De nem a szokásos módon. Az lett volna várható, hogy a sorozatos Ászok vereségek miatt megköszönik Heinrich tevékenységét (vagy Ő leköszön - GYSEV-RINGA módra). De nem, Heinrich köszönte meg az Ászok nyújtotta lehetőséget és elfogadta a Szolnok felkérését. Január elejétől a szintén edzőválságban levő szolnokiak kispadjára költözik, no nem ingyen, csupán szakmai indokok alapján kétszeres fizetésért. És ki lesz az Ászok edzője? Még nem tudni, hogy a soproniak igencsak pénz szűkében álló társasága kinek lesz vonzó. Addig is, amíg ez a fontos kérdés eldől, Vetési Imre fogja vezetni az edzéseket. Olyan hangok is vannak, hogy a Szolnokról elküldött Kmézics jön Sopronba. Jó, nem? Egyik edző sem felelt meg csapatánál, de a másiknál igen. Vagy mégsem? Ezt még nem tudhatjuk, de sejtjük. Ez az az eset, amikor jó lenne tévedni.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>