CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: A más szemével

2001. január 08., hétfő 00:03


Folytatódnak a romániai magyarellenes atrocitások!

A Magyar Lobby drámai felhívása!

Példátlan román provokáció!
A „Magyar Lobby" segítséget kér!

A Hungarian Lobby kéri, hogy a sajtóval összeköttetésben dolgozók közöljék az alábbi történteket:
A román-magyar határon megverték Kozma Imre atyát, a Máltai Szeretetszolgálat vezetőjét.
A példátlan incidensre 2001. január 7-én, a borsi határövezetben, Románia területén került sor.
Egy fiatalember román rendszámú terepjáróból ugrott ki. Rugdosta, majd feltépte Kozma Imre atya autójának ajtaját, kirángatta a világszerte elismert, köztiszteletben álló papot, és többször megütötte. A támadó román rendszámú méregdrága japán terepjáróból szállt ki. A román határőrök a fülkében, amely húsz méterre lehetett az esettől, nem vettek tudomást a garázdaságról, a minősíthetetlen magatartásról..
Akkor ért oda Dávid Ibolya igazságügyminiszter, és azonnal, határozottan intézkedett - lehetőségei szerint.
A Kozma Imre atya elleni támadás üzenetértékű: ő Nagyváradon és Temesváron tárgyalt, eközben ellopták táskáját, amelyben benne volt diplomata útlevele is. Ezután következett be a határon az incidens.Az útlevél nélkül maradt római katolikus papnak, szeretetszolgálati vezetőnek végül Budapestről vitték le másik útlevelét, amellyel elhagyhatta a Román Köztársaság területét.
Már az eddigi tények is arra engednek következtetni, hogy nem véletlen, hanem megszervezett akció zajlott le a román-magyar határon - Borsnál. A Magyar Külügyminisztérium sajtójelentések szerint súlyos eseménynek minősítette az incidenst, s vizsgálatot követel. http://hungaria.org/
Megjegyzés: úgy látszik, Magyarország ellenségei vérszemet kaptak az utóbbi idők kesztyűs kezű nagyhatalmi politikájától, amely csak egyes „divatos" kisebbségi probléma komplexumokkal foglalkozik, mint pl. az izraeli-palesztín-arab háromszög, mert az a nagyok energia és gazdasági jólétének válságához vezethet.
A következőkben, ugyancsak a Hungarian Lobby által sérelmezett, magyarellenes aktivitásról és a német sajtó lesújtó szerepéről fogunk majdan beszámolni!

- pagony -