CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2001. január 09., kedd 14:17


Az interneten Maradona nyert

Focinapló

Focinapló  -  2000. december

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából


december 16. Az edzőváltás sem nagyon tűnik hatásosnak az O. Marseille csapatánál. Ezúttal az idén feljutó újonc Guingamp csapatától szenvedett az egykor oly patinás gárda 0:1 arányú vereséget, amellyel jelenleg a 15. helyet foglalja el a francia bajnokságban. Ez kieső hely, vagyis egyre veszélyesebb zónába sodródik a kikötőváros legénysége.

december 17. Manchester United-Liverpool 0:1. Ezzel a MU csapata elveszítette immár két éve tartó legendás hazai veretlenségi sorozatát. Azonban nem meglepő, hogy az Old Traffordban éppen a Liverpool nyert, a vörösök nagyon erős szériát hajtottak végre az utóbbi időszakban.

december 17. Idén is nagy érdeklődés előzte meg a hagyományos Lazio-Róma olasz fővárosi derbyt. A Stadio Olimpicoban telt ház, 80000 ember nézte végig a mérkőzést; már napokkal a meccs előtt elfogytak a jegyek, a jegypénztáraknál több verekedés is kialakult. Végül az AS Roma nyert 1:0-ra, 6 pontra növelve előnyét a táblázatot a Juventus előtt.

december 19. A 2000. év aranylabdása Figo lett, megelőzve vetélytársait, Zidane-t és Sevcsenkót. Ez a második alkalom, hogy portugál játékos hódította el a trófeát. Az első Eusebio volt. Mivel idén Figo mást nem nyert, ezt a pénz diadalának könyvelte el a szaksajtó.
Maradona
december 22. A FIFA megszavaztatta a rajongókat az interneten, így az évszázad labdarúgója Pelé és Maradona lett, megosztva a címet. Érdekesség, hogy a FIFA Pelét favorizálta, a fiatalabb internetes közönség azonban egyértelműen Maradonát hozta ki győztesnek, ezért a FIFA kompromisszumba bocsátkozott a cím odaítélése kapcsán.