CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. január 11., csütörtök 11:16


A GYSEV-RINGA 27 pontos vereséget mért a görögökre

Euroliga nõi kosárlabda mérkõzés

EUROLIGA NÕI KOSÁRLABDA MÉRKÕZÉS:

GYSEV-RINGA - SPORTING ATHEN (görög) 86:59 (22:12, 23:11, 17:24, 24:12)

Szépen megtelt a Sportcentrum a találkozó kezdetére. Kíváncsiak voltak a szurkolók a Sterbenz László által irányított csapatra. Nos a papírforma bevált, biztosan gyõzött a hazai együttes. Kár azért a harmadik negyedért…

Mindjárt az elején sikerült néhányszor leindítani a vendégeket és könnyû kosarakat szerezni. Ettõl függetlenül az 5. percben még 10:10 volt az eredmény. Zirkova nagyon jól védekezett, és kereste az alkalmat a labdaszerzésre, amit négy alkalommal be is mutatott. A palánk alatt nem okozott nagy gondot az amerikai Wynne - Vilipic és Kovácová viszonylag könnyen kapcsolta ki a játékból. A negyed második felében sikerült jelentõs elõnyt kiharcolni, fõleg gyors indításokból és szellemes átadásokból. Feltûnõ volt Balogh visszafogott játéka, aki a tõle szokatlan kiszolgálásból vette ki a részét a pontszerzés helyett. Az arcára rá volt írva az edzõváltás okozta csalódottság, de tette munkáját, ahogy az egy jó profihoz illik.

A lendületes Eördögh

A második negyedben folytatódott a hazai fölény. Ekkor már pályára lépett Seres és Donkó is. Donkó a tõle megszokott passzív mezõnymunkát végezte - megbízhatóan, míg Seres a pontszerzésbõl is kivette részét. A különbség meg egyre nõtt, a félidõre 22 pontosra duzzadt.

A harmadik negyedben kellemetlen epizód került a mérkõzés menetébe, egymás után szórták a vendégek a triplákat. 11 pontra meg is közelítették Eördöghéket. Nagyon jókor érkezett Zirková triplája. Ebben a negyedben a vendégek 7 ponttal közelebb kerültek Baloghékhoz, azonban a biztos vezetést nem veszélyeztették.

Az utolsó felvonásban aztán Balogh megrázta magát: pillanatok alatt dobott egy triplát és két duplát, amivel megint 20 pont lett az elõny. Az összeállt védekezésnek köszönhetõen sok lepattanót szereztek Kovácováék, és bár Vilipic bosszantó hibákat követett el a palánk alatt, az elõny egyre nõtt. Arra is volt lehetõsége az edzõnek, hogy az utolsó percre a fiatalokat is becserélje, sõt, Horváth egy szép kosarat is dobott. Jöhet a hasonló folytatás.

GYSEV: ZIRKOVÁ 16/6, BALOGH 15/3, Eördögh 10, KOVÁCOVÁ 10, Vilipic 20, Cs: Seres 8, Donkó 5/3, Dali -, Horváth 2, Dénes -. Edzõ: Sterbenz László.

ATHEN: Deli -, TASZULI 13/9, Vaszileiu 10/6, Kubik 8/3, Wynne 6, Cs: KAVVADIA 20/3, Mitropulu 2, Muzaki -. Edzõ: Thanosz Szoftszisz.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>