CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: A más szemével

2001. január 16., kedd 03:27


A nők világszerte több gyengéd ölelésre, csókra vágynak

A csók újszerű értelmezése

Csókoljatok többet!
Az internet csókszakértőinek üzenete

A legtekintélyesebb amerikai napilap-konszern, a USA Today a minap terjedelmes cikkben foglalkozott egyrészt Michael Christian, a bostoni egyetem volt angolprofesszorának „A csókolás művészete" c. nagy feltűnést keltett könyvével, másrészt az interneten elérhető mintegy 100.000 csókolózó véleményével e témakört illetően, mely kétségtelenül a legjelentősebb és egyben leggyakoribb demonstrációja az emberiség érzelmi vonzalmának a különböző, sőt gyakran azonos nemű emberi lények között.
A terjedelmes analízis legfontosabb felismerése az, hogy bár mindkét nem fontosnak tartja a csókot, ez a férfiaknál más jelentésű, mint a nőknél, és - ami még ennél is fontosabb - a nők sokkal inkább hiányolják a csókot, mint a férfiak, ugyanis azok a csókot legtöbbnyire szerelmi előjátéknak tartják, amely felgyújtja a vágyakat a szexuális beteljesülés felé, míg a nők érzelmi világában a csók fontosabb, mint maga a szexualitás, sőt igen gyakran helyettesíti azt.
A megkérdezettek a legkülönbözőbb korosztályokhoz tartoztak, és megállapították, hogy az idősebb nőknél a csók iránti igény fokozódik. Egyikük - az 59 éves Carol Walton, Skaneateles, New York állambeli, így beszélt:
- Ahogy öregszel, egyre nagyobb szükséged van a csók és ölelés nyújtotta szerelmi biztonságra, és nem elégszel meg a szexuális részletekkel.
Sajnos, az adatok arra is mutatnak, hogy a házasságban a csók mint a közös érzelmek szinte esküszerű megpecsételője fokozatosan eltűnik, és a felek azonnal a lényegnek hitt aktusra térnek. Mindketten érzik, hogy valami hiányzik, de leggyakrabban és leginkább maga a feleség érzi így!
Hogy a nő számára a csók nem egyszerű étvágygerjesztés, vagy előjáték, azt az országosan végrehajtott és interjúkra alapozott statisztika bizonyítja, amit Laurence Roy Stains és Stefan Bechtel gyűjtött „Amit a nő óhajt" c. bestseller könyvében, 2101 személyt megkérdezve. Ezek egybehangzóan arra utalnak, hogy a csók maga pótolhatatlan és mellőzhetetlen érzelmi és szexuális élmény, ami a megkérdezettek szerint fontosabb, mint maga a nemi aktus.
Stains maga igen bölcs tanáccsal szolgál.
- A férfinak mindig legyen ideje, hogy ölelje és megcsókolja asszonyát, akkor is, ha nincsenek a hálószobában, gyengéden utalva ezzel arra, hogy respektálja, csodálja őt önmagáért, és nem élvezeti cikknek tekinti!
És a kísérletekben résztvevők hozzáfűzik:
- Aligha lenne többé felbomlott házasság...

- pagony -