CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2001. január 17., szerda 17:33


Az immunrendszer erősítése a legfontosabb

Influenza: marad a kertek alatt

Influenza: marad a kertek alatt
Az immunrendszer erősítése a legfontosabb

A háziorvosok szerint az r-betűs hónapokban különösen vigyázni kell az egészségre, fontos, hogy rétegesen öltözködjünk. A hideg- és melegfrontok változása megterheli a szervezetünket. Az emberek  náthás, köhögős felső légúti megbetegedés miatt keresik háziorvosaikat. A hidegebbre fordult időben az immunrendszer erősítése a legfontosabb.
Ajánlott a gyümölcs, a zöldség, a vitaminok, a rostos étkek fogyasztása, valamint a szabad levegőn való mozgás. Járványtól egyelőre nem kell tartani. A gyermekgyógyászok tapasztalata, hogy féltésből a szülők túlöltöztetik gyermekeiket.
A gyermekorvos tanácsa: ha lázasak, hurutosak, vagy fellép a fertőző betegség gyanúja, ne vigyék őket közösségbe. Kerülni kell az édességet, az édes üdítőket. Helyette kapjanak vitamindús, rostosabb ételeket a mindenkori életkori sajátosságokat figyelembe véve.
Dr. Amberger Erzsébet városi tiszti főorvos érdeklődésünkre elmondta, működik az influenza figyelőszolgálat. Kijelölték azokat a gyermekjóléti és oktatási intézményeket, háziorvosokat, akiknek hétről-hétre jelenteniük kell a hiányzások, illetve a felső légúti megbetegedések előfordulásának alakulását. Eddig nincs emelkedés.
Mindehhez hozzátartozik, hogy a tisztiorvosi szolgálat első alkalommal tudott ingyenesen, lényegesen több – hatezernégyszáztíz rászoruló személynek – influenza elleni oltóanyagot biztosítani.

K. T.