CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2001. január 20., szombat 16:10


Felelős szerkesztő ide vagy oda



Felelős szerkesztő ide vagy oda


Szombathely megyei jogú város hetilapját úgy hívják: Savaria Fórum. Minden szombathelyi lakos postaládájába ingyenesen kerül bele hétről hétre.
Az utóbbi 11 évben (amióta létezik a lap) eléggé gyakran változtak vezetői; ez a magyarázat a legújabb felelős szerkesztő beköszöntőjére is: "Kedves Olvasóink, a tizenegyedik évfolyamába lépő Savaria Fórum (elődeimhez hasonlóan alkalmasint csak ideiglenes) felelős szerkesztőjeként szeretettel és bizakodással köszöntöm mindnyájukat"...

Szombathelyen is megemlékeztek a doni katasztrófáról... "A hazatért katonáknak sokáig nem volt lehetőségük emlékezni, ráadásul még bűnösöknek is számítottak. A koszorúzáson a doni harcok túlélői is megjelentek" - adja hírül a Savaria Fórum. A lap elgondolkodtató fényképpel illusztrálta a cikket...

Vissza a mába: 72 millió forint, 15 évig nem adható el - mi az? Szombathely repülőtere. Április közepéig kell a fenti összeget kifizetni, s a város birtokába kerül a repülőtér. Átépítés után kicsi és közepes nagyságú repülőgépek használhatják.

Más. Január 20-21. Országos falmászó bajnokság az Oladi Művelődési Központban.

Január 21. vasárnap 17.00: A szombathelyi Művészetek Házában, a Szalonban rendezik a következő programot: Média - művészet - beszélgetés Sára Sándor filmrendezővel. "India" címmel kiállítás megnyitása a vendég fotóiból.

Megint más. A Katolikus Továbbképző Intézetnek már nem ez a neve. Martineum Felnőttképző Akadémia lett. (Az elnevezésben Tours-i Szent Márton neve rejtezik. Ő a város védőszentje.) Január 25-én csütörtökön 18.00-kor itt kerül sor a következő előadásra - A magyar tudomány és kultúra követei a XI-XVII. századi Európában: Szenczi Molnár Albert. Az előadó Tóth Péter tudománytörténész.
Egyelőre most ennyi ízelítőül a "szomszédvár"-ból!

- gyöngyös -

Anyagaink a LAP Stúdió támogatásával készülnek.