CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

1998. július 06., hétfő 00:00


A Sopron és környéke Német Kultúrklub juniálisa

Echte ungarndeutsch Zusammenkunft


A Németország-Horvátország labdarúgó VB-meccs előtt, alatt és után rendezte meg a Sopron (Ödenburg) és környéke Német Kultúrklub juniálisát a Vas és Villamosipari Szakképző Iskola aulájában. Az est során az ágfalvi, a brennbergi, valamint a vendég pilisszentiváni kórus adott elő néhány kompozíciót.

Miként azt Krisch Magdolna, a kultúrklub vezetője elmondta, a közelmúltban látogattok el Pilisszentivánba, s most jött el a viszontlátogatás, illetve a régió bemutatása a szentivániaknak. Az első fellépő az ágfalvi Morgenröte német nemzetiségi énekkar énekelt el helybéli dialektusban német népdalokat. Bár a felső szólam picit hamis volt, de ahogy azt egy környékbeli kórustag elmondta, az ilyen dalárdáknál a lelkesedés a fontos.

Őket követte a brennbergi Barbara (Szent Borbála) kórus, akik német népdalokat és német nyelvű bányászdalokat vonultattak fel. A negyedszázados fennállását ünneplő Pilisszentiváni Vegyeskar német népdalokat és egyházi dalokat énekelt, köztük a Miatyánkot is. A későbbiekben a jó hangulatról, a jó soproni bor, és a nem annyira jó soproni sör fogyásáról Giczy Egon és együttese gondoskodott.
mmarci
Fotó: Németh Péter