CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

1998. november 30., hétfő 00:00


Soproni Szakács Klub legjelentősebb eseménye

Nemzetközi siker
A Soproni Szakács Klub 1993-ban alakult, a Soproni Gasztronómiai Társaságból kiválva a szakmai fejlődést tűzte ki legfontosabb célul.

A Soproni Szakács Klub életének eddig legjelentősebb eseménye az 1998. novemre 7-11. között Luxembourg-ban megrendezésre került egyik legrangosabb szakmai seregszemle, a gasztronómiai világbajnokság - Culinary World Cup 1998. -volt, amely az EXPOGAST '98, azaz a 8. Nemzetközi Gasztronómiai és Cukrászati Kiállítás keretein belül zajlott.

A Soproni Szakács Klub első világbajnoki szereplése alkalmával kiemelkedő sikereket ért el: a hidegkonyhai versenyben elismerő oklevelet, két bronz- és két ezüstérmet nyertek. A nemzetközi szakmai elismerést mutatja az is, hogy már az EXPOGAST '98 alatt a Soproni Szakács Klub tagjai számos meghívást és felkérést kaptak rangos nemzetközi versenyekre.


A győztes csapat tagjai balról jobbra: Hegedűs István , Gálos István (soros elnök) , Major Zsolt , Vásárhelyi Csabáné , Horváth Csaba , Krauszpek Ferenc

Az elmúlt időszak hazai és nemzetközi szakmai versenyeken történő sikeres szereplés ösztönzőleg hatott a Soproni Szakács Klub valamennyi tagjára, ezért jövőbeli terveik között első helyen szerepel minnél több nemzetközi versenyen való részvétel, hogy tudásukat folyamatosan összevessék más által képviselt irányelvekkel.

Versenynaptár

1999 -gasztronómiai Világkupa, Karlsruhe/Németország
-The American Culinary Classic, Chicago/IL USA
-gasztronómiai Európa Bajnokság, Basel/Svájc

2000. -gasztronomiai Olimpia , Berlin/Németország

Dr. Drávai István