CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2001. február 09., péntek 14:04


Új sebességmérő készülék az alapítványtól

Reszkessetek, gyorshajtók!

Reszkessetek, gyorshajtók!
Új sebességmérő készülék az alapítványtól

A soproni és a települési önkor-mányzatok, vállalkozók és magánszemélyek támogatták a közbiztonság javításáért létrehozott alapítványt, amelynek jóvoltából a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai átvehették azt a közel ötmillió forintos lézeres sebesség és távolságmérő rendszert, amely a gyorshajtókat és a közlekedés rémeit hivatott megfékezni.
Tellesz Endre rendőrkapitány a pillanatnyilag legkorszerűbbnek tartott berendezés bemutatásakor elmondta, az okos, gyors, pontos és megbízható, ki nem játszható  műszer a közlekedési szakemberek reményei szerint rövid időn belül megleckéztetheti a notórius gyorshajtókat. A berendezés a haladás közben elkövetett szabálysértések dokumentálására is alkalmas. Török Tibor, a közlekedésrendészeti osztály vezetője mutatta be az infravörös lézersugárral működő traffipaxot. A videorendszerű műszer a helyszínen képes visszajátszani, egyszersmind hitelt érdemlően bizonyítani a gyorshajtást, a szabálytalankodást, a tilosban való parkolást. A traffipax személyautóból is működtethető.
Dr. Gimesi Szabolcs polgármester a közbiztonságért létrehozott alapítvány elnöke – a berendezést az alapítvány nem működtetheti – örömmel adta át használatra a megyei főkapitányságnak, amelynek vezetője továbbadta az értékes technikát a Soproni Rendőrkapitányság munkatársainak. Dr. Szabadfi Árpád rendőr ezredes, megyei főkapitány gratulált a soproniak összefogásához és ahhoz az igyekezethez, mellyel a biztonságos közlekedés felé haladtak. Szavát adta, hogy a lézeres sebesség és távolságmérő rendszert még ideiglenesen sem veszik el a soproniaktól.

S. T. M.