CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2001. február 13., kedd 11:08


Sopron belvárosának forgalmi rendje szabályozásával kapcsolatban

FELHÍVÁS!

FELHÍVÁS !

Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése 2001. január 25-ei ülésén Sopron belvárosának forgalmi rendje szabályozására megalkotta az új 3/2001. (II.1.) Ör. számú rendeletét, amely 2001. március 1-jén lép hatályba.

A legfontosabb változások a lakcím és a gépjármű tulajdonjogának igazolásán felül:

- az intézmények, vállalkozások is kaphatnak behajtási engedélyt a rendeletben foglalt feltételek fennállása esetén (többek között: ingatlanon belül biztosított parkolás)

- a belvárosi tartózkodási hellyel rendelkezőknek - a lakás tulajdonosának a lakásbérlet időtartamára vonatkozó nyilatkozatának bemutatása is szükséges.

- magánszemélynek személyenként, csak egy engedély adható.

A belvárosi tartózkodási hellyel rendelkezőknek - a lakás tulajdonosának a lakásbérlet időtartamára vonatkozó nyilatkozatának bemutatásával - legkésőbb 2001. március 31-ig új kérelmet kell benyújtania. Amennyiben erre nem kerül sor: engedélyük hatályát veszti.

Mivel az új rendelet magánszemélyek esetében, csak egy gépkocsira szóló engedély kiadását teszi lehetővé, kérem, hogy a több gépkocsira szóló engedélyesek ügyfélfogadási időben fáradjanak be a Polgármesteri Hivatalba, tisztázandó, hogy melyik kiadott engedély kerüljön visszavonásra.

- A Polgármesteri Hivatal 2001. február 15-ig felülvizsgálja az eddig kiadott behajtási engedélyeket. Ennek keretében:

1./ a lakcím nyilvántartó adatai alapján ellenőrzi és érvényteleníti azon behajtási engedélyeket: - melyek tulajdonosai már nem belvárosi lakosok, illetve

- más okból nem felelnek meg a rendelet előírásainak

2./ a lakóhellyel rendelkezők engedélyét módosítja és új behajtási engedélyeket ad ki, legkésőbb 2001. március 31-éig. Ezet követően a jelenlegi (kék színű) engedélyek nem használhatóak. Felkérjük az érintetteket, hogy az új rendeletnek megfelelő behajtási engedélykérelmek benyújtása, illetve az új megjelenésű engedélyek kiadhatósága érdekében 2001. február 12-től március 31-ig ügyfélfogadási időben fáradjanak be a Polgármesteri Hivatalba.

Felhívjuk a visszavonással érintettek figyelmét, hogy az engedélyek jogosulatlan használatát a Közterület Felügyelők ellenőrzik. A történelmi belváros védelme érdekében szükség esetén kerékbilincs alkalmazásával biztosítják a rendelet betartását.

Dr. Gimesi Szabolcs sk.
polgármester