CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2001. február 13., kedd 19:52


Sopron MJV Polgármesteri Hivatal: az országban elsőként ISO 9001:2000 nemzetközi szabvány tanúsítására ajánlás

Sajtóközlemény

 

Sajtóközlemény

Sopron a "Civitas Fidelissima", a "Leghűségesebb Város" polgárainak köszönheti, hogy magyar maradhatott 1921-ben, ezért a Polgármesteri Hivatal erkölcsi kötelessége, hogy mindent megtegyen a soproni polgárok városszeretetének megbecsüléséért.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala nevében Dr. Gimesi Szabolcs polgármester és Koltai Miklósné dr. jegyző nyilatkozatban elkötelezte magát a Polgármesteri Hivatal minőségirányítási rendszer létrehozására és tökéletesítésére. Kinyilvánították, hogy a város közügyeinek intézését oly módon kívánja gyakorolni, hogy annak minőség-szemlélete megfeleljen a fejlett európai demokráciák értékrendjének, a város hagyományainak és érdekeinek, a polgári szellemiségnek, a környezet iránti igényességnek.

A minőségügyi eljárások bevezetésére Petik István tanácsadó koordinálásával (CONTROLL Minőségfejlesztési Rt.) 2000. november 15-én, a Minőségügyi Kézikönyv kiadására pedig november 30-án, majd az előaudit észrevételei alapján 2001. január 30-án új Minőségügyi Kézikönyv került kiadásra, és a minőségügyi eljárások felülvizsgálata illetve módosítása is megtörtént. A Polgármesteri Hivatal auditálására 2001. február 12-én és 13-án került sor.

Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal az országban elsőként
2001. február 13-án az SGS Hungária Kft. által
ISO 9001:2000 nemzetközi szabvány tanúsítására ajánlásra került.

A tanúsítás a jövőben bizonyítéka lesz annak, hogy a Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal a minőségpolitikájában megfogalmazott célok elérése érdekében az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszerszabvány előírásainak megfelelő minőségirányítási rendszert működtet és tart fenn.

A Polgármesteri Hivatal felső vezetése olyan információgyűjtő és feldolgozó rendszert működtet, amelynek révén a polgárok elvárásai meghatározhatók, átalakíthatók követelményekké és egyben megvalósíthatók.

Sopron, 2001. február 13.
 
 

Dr. Gimesi Szabolcs sk.   Koltai Miklósné dr. sk.
polgármester      jegyző