CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. február 15., csütörtök 16:00


Virilisták köszöntése - Ingyenesen hívható a határõrség

Civitas Hírmagazin

Civitas Hírmagazin 2001.02.15.

Sopron okmányirodájának bemutatására kerül sor ma 10 órától a Városháza dísztermében. Ünnepi beszédet mond Ivanics Ferenc, a megyei közgyûlés elnöke, valamint dr. Gimesi Szabolcs, városunk polgármestere.

Nyílt napot tart ma a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola. Várják a leendõ elsõsöket és szüleiket. A program reggel nyolc órakor, rövid tájékoztatóval kezdõdik.

Véradásra várják Balf lakóit ma délután három órától este hét óráig a Muzsika-házban.

Sopron 50 legnagyobb adófizetõ cégét, vállalkozóját köszöntik városunk iparkamarájának és önkormányzatának képviselõi ma délután hat órakor a Megyeháza Dísztermében.

Február 1-tõl ingyenesen hívható telefonvonalon áll a határõrség a lakosság és az utasforgalomban résztvevõk szolgálatára. A mobiltelefonról is hívható ingyenes számon mindazok jelentkezhetnek, akiket a határõrök intézkedései során valamilyen sérelem ért, illetve bûncselekményre, például korrupcióra utaló körülményeket észleltek. A bejelentõnek a nevét is meg kell mondania, kivéve, ha bûncselekményre utaló konkrét bejelentést tesz. A telefonszám: 06-80-1-21-22-23.

A Soproni Erzsébet Kórház Radiológiai osztályán üzembe helyeztek egy csúcstechnológiájú, digitális képtárolásra is alkalmas ultrahang készüléket.

Az Aktív Soproni Ifjak szervezete Városi Diákönkormányzati Bált rendez pénteken a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum színháztermében. A bál bevételének felét a Tómalom úti Egészségügyi Gyermekotthon gondozottjainak javára ajánlják fel. Zenél a Shake zenekar.

A soproni önkormányzat költségvetési tervezete 500 millió forintos mûködési költséget, 645 millió forintos fejlesztési hitelt és 160 millió forint értékkötvény kibocsátását tartalmazza. A képviselõ testület február 8-án rendkívüli ülésen beterjesztésre alkalmasnak találta a rendelettervezetet.

Közgyûlést tart Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata február 22-én, csütörtökön reggel fél kilenctõl. A képviselõk elõterjesztést vitatnak meg az önkormányzat tulajdonában lévõ gazdasági társaságokról és közhasznú társaságokról, a nemzetközi kapcsolatokról, a német nyelvû utcanév táblákról, a Lippai Kertészeti Szakközépiskola és Kollégium átadásáról és többek között a soproni tûzoltók helyzetésrõl.

Kisebb hibák vannak az adóbevallási nyomtatványokon a szakképzési támogatás, illetve a személyi-jövedelemadó bevallás magyarázatában. A hibára azok figyeljenek, akik szakképzési hozzájárulást kaptak, illetve rendelkeznek adójuk 1 %-áról.

Közel 300 számlálóbiztos részvételével Sopronban is folyik a népszámlálás, a biztosok eddig a lakosság egyharmadát keresték fel. A Polgármesteri Hivatal kéri a soproniak további együttmûködését, hogy a népszámlálás városunkban is a törvény szerint, határidõre befejezõdhessék.

Több mint 25.000 bélyeg érkezett Sopronból és az ország más részébõl a világ legnagyobb méretû levelére és borítékjára, amely megtekinthetõ a Sopron Plaza földszintjén. Bélyeget Sopronból, de az ország bármely részébõl borítékban, postán is lehet küldeni 9401 Sopron Postafiók. 500 címzéssel.