CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. február 26., hétfő 14:27


A hosszabbításos gyõzelem mellett két vereség a hétvége mérlege

Hosszabbításos gyõzelem Kecskeméten

Hosszabbításos gyõzelem Kecskeméten

KECSKEMÉTI KC - GYSEV-RINGA 88:97 (22:19, 21:23, 21:14, 19:27, 5:14)

Nem a legjobb elõjelekkel utazott el Kecskemétre a GYSEV, hiszen csak a csütörtöki edzésen tudott mindenki részt venni, akkor sem panaszmentesen. Balogh Judit Achilles-ín fájdalmak miatt az elsõ félidõben nem is játszott, de akkor szükségessé vált csatasorba állítása. A hazaiak érezték, hogy van keresnivalójuk, és nagy önbizalommal vetették magukat a játékba. Az elsõ félidõben a centereik gyûjtötték a pontokat, olyannyira, hogy volt már 8 pontos elõnyük is. A félidõre sikerült egy pontra felzárkóznia a bajnokesélyesnek. A harmadik negyedben a hazaiak ráijesztettek Baloghékra, vezetést szereztek, sõt a negyed végét jelzõ dudaszó pillanatában Szõke a félpályáról szerzett hárompontos kosarat. Az utolsó negyedben aztán a GYSEV mindent beleadott az eredmény megfordításába. Ekkor már a centerek, valamint Balogh és Zirková eredményességével sikerült szorossá tenni a találkozót. A rendes játékidõ vége elõtt 10 mp-el Zirková dobhatott két büntetõt egy pontos hazai vezetésnél. Õ csak az egyiket dobta be, a második lecsorgott a gyûrûrõl, és a lepattanót sikerült megszerezni, de pontot elérni már nem. Következett a hosszabbítás, amiben a jobb játékerõt képviselõ soproniak gyors indításokból bebiztosították izzadságszagú gyõzelmüket.

KECSKEMÉT: MADARAS 10/3, Fürész 11/3, SZÕKE 20/3, FARKAS O. 17, BÍRÓ 22, Cs: Pásztói 8, Szentkirályi -, Serbán -. Edzõ: Novák Gábor.

GYSEV-RINGA: Donkó 3/3, ZIRKOVÁ 29/9, Eördögh 7, Kovácová 16, Vilipic 15, Cs: BALOGH 12/3, SERES 15, Edzõ: Sterbenz László.

Vereség Diósgyõrött

DIÓSGYÕR - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 82:78 (26:18, 18:26, 18:18, 20:16,)

Sok hibát vétett mindkét csapat az elsõ negyedben, sajnos ebben a soproniak jártak élen. A pontatlan támadások sok bosszúságot okoztak, a hazaiak vezetést szereztek. A folytatásban Hirachováék jobban céloztak, s a védekezésük is összeállt, így sikerült a félidõre kiegyenlíteni a hátrányt. A harmadik negyedben mindkét csapat megközelítõen egyformán szerepelt, nem tudtak elhúzni egymástól, így a döntés a negyedik negyedre esett. Továbbra sem folyt magas színvonalú kosárlabdázás, de Brosovszkyékon a hazai pálya elõnye segített. Amíg a Postás sorban hibázta el legjobb helyzeteit, addig a diósgyõriek értékesítették a megítélt személyiket, és ezzel, ha csak négy ponttal is, de gyõztesen kerültek ki a játékból. Ettõl a vereségtõl függetlenül a Postás kerül az alapszakasz harmadik helyére, míg a Diósgyõr a negyedik helyre.

DIÓSGYÕR: TÖRÖK 22/3, BALOGH 17/6, BROSOVSZKY 23/3, Bojnics 2, Milovics 9, Cs: Flimák 9/3, Sitkei -. Edzõ: Milan Vukicsevics.

POSTÁS: Bajkusa 15/3, Mészáros 5/3, CSÁKÁNY 13, Ambrus 11, HIRACHOVÁ 22, Cs: Fodor 6/3, Englert -, Radnóty 6. Edzõ: Magyar András.

Jobb volt a Kaposvár

SOPRONI ÁSZOK KC - KAPOSVÁRI-KLIMA VILL 63:85 (12:20, 17:27, 18:14, 16:24)

A tapogatózó kezdés után a vendégek ébredtek elõbb, és néhány pontos vezetést szereztek. Sajnos, késõbb sem volt az Ászoknál vezéregyéniség, aki formát adott volna a játéknak. Bosznics ismét öncélúan játszott, azt is számos durva hibával fûszerezte. Durcek jó tripla kísérleteivel tûnt ki, de ez kevés volt ahhoz, hogy felzárkózzanak a listavezetõhöz. Halimics igen jó százalékkal dobta hárompontos kosarait. A palánk alól Filipovic növelte a vendég-kosarak számát. Az amerikai Nunnery sokat volt a pályán, de sok hibát vétett, így keveset segített csapatán. Néhány látványos zsákolással hívta fel magára a figyelmet, amit nem tehetett volna, ha Bosznicsék nem vétettek volna elemi labdavezetési hibákat. A csereként beállt Sajni is leginkább csak hibázott, így az edzõ nem tudott nyerõ embert találni. A negyedik negyedben volt egy jó sorozata az Ászoknak, de 10 pontnál nem sikerült közelebb férkõzni Ivkovicsékhoz, akik a végére még növelni is tudták gyõzelmük arányát.

ÁSZOK: Bosznics 11, Bakonyi -, Mérész 10, DURCSEK 19/15, Stan 4, Cs: Jakabovics 11/6, Sajni 6, Körtélyesi -, Lakatos 2. Edzõ: Kmézics Zorán.

KAPOSVÁR: Simon 5, HALIMICS 31/18, Nunnery 12, FILIPOVICS 17, IVKOVICS 17, Cs: Varga 3/3, Edzõ: Földi Sándor.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>