CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2001. február 27., kedd 10:25


Bajnok lett a Simi-GYSEV!

Eredményjelző - 8. hét

Eredményjelző
(2001. 8. hét)

Helyi hírek

Kosárlabda

Magyar-Bajnokság - Nők

Kecskemét - GYSEV-RINGA 88-97 h.u.
DKSK - Soproni Postás 82-78

Magyar-Bajnokság B csoport - Nők
Szeged - Simi-GYSEV 70-87

Győzelmével a Simi-GYSEV az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyerte a B csoportot, és már BAJNOKnak tekinthető!

Magyar-Bajnokság - Férfiak
Soproni Ászok - Kaposvár 63-85

Euroliga - Nők
Ma este 18 órakor a német bajnok Wuppertal csapata látogat városunkba. A meccs érdekessége, hogy tavaly mi búcsúztattuk a németeket az Euroliga további küzdelmeitõl, így vélhetõen készülnek a nemes bosszúra. A hétvégén rangadót nyertek hazájuk pontvadászatában az Aschaffenburg otthonában. Úgy tűnik, az anyagi problémák még egységesebbé tették a gárdát.
Mi nem a legjobb előjelekkel várjuk a találkozót. Bubu tegnap még erősen húzta a lábát, de Dado és Edo sem teljesen egészséges, a múlt héten több edzést is kihagytak. Ettől függetlenül bízhatunk a győzelemben.
A következõ összecsapásra csütörtökön kerül sor Wuppertalban, este 19.30 órai kezdettel. A mérkőzésekről a tervek szerint a csapat hivatalos weboldala élő közvetítést ad.

Országos hírek

Kosárlabda

Magyar Bajnokság - Nők
PVSK - BSE 88-66

A Pécs tartalékos összeállításban is könnyedén múlta felül az edzőváltás óta jobb teljesítményt nyújtó BSE csapatát. A pécsieknél a válogatott Újvári Eszter súlyos térdsérülést szenvedett, legalább fél évre kidőlt a sorból.

Kézilabda

Magyar Bajnokság, Nők
Herz-FTC - Győri ETO 36-18

A Fradi minden tekintetben jobbnak bizonyult riválisánál.

Nemzetközi kupák - Férfiak
Csökkentek csapatain esélyei a továbbjutást illetõen. A Pick-Szeged hazai pályán csupán egy gólos előnyt szerzett a visszavágóra. Ezzel szemben a veszprémi Fotex súlyos, 11 gólos vereséget szenvedett Németországban.

Nemzetközi hírek

Foci - Anglia

Manchester United - Arsenal 6-1
Az angol bajnokság rangadóját kiütéssel nyerték Alex Ferguson tanítványai. A "rossz" formában levő Yorke 3 gólt szerzett.

NBA - Eredmények

Detroit Pistons - Cleveland 94-101
Indiana Pacers - Minnesota 110-100
Phoenix Suns - Utah Jazz 90-80
L. A. Lakers - Orlando Magic 106-100
Milwaukee Bucks - Golden State 122-95
New Jersey Nets - Washington 101-91
New York Knicks - Sacramento 88-86
Houston-Portland 89-95
Boston-Seattle 85-82
Chicago-Golden State 78-84
Philadelphia -Milwaukee 91-98
Charlotte-Indiana 82-72
Denver-Orlando 86-93
Utah-Atlanta 99-82
LA Clippers-Dallas 92-103

Dávid Kornélt elcserélték! Ezentúl a Detroit csapatában kell keresnünk honfitársunk nevét.

Tenisz

WTA Női Torna, Oklahoma - Döntő
Szeles (USA/1) - Capriati (USA/2) 6-3, 5-7, 6-2

A világranglistát továbbra is a svájci Martina Hingis vezeti. Kuti Kis Rita 23 helyet léphetett előre, múlt heti döntős szereplésének köszönhetően. Jelenleg a 62. helyen áll. Szintén hatalmasat (125 helyet) ugrott előre a fiatal tehetség, Kapros Anikó.

Síugrás - Világbajnokság, Lahti

A világkupában sikert sikerre halmozó lengyel Adam Malysz a finnországi világbajnokságon is begyűjtött egy aranyérmet. A kisebb sáncon új rekorddal (99 méter) nyert. A másik számban második helyen végzett a német Martin Schmitt előtt. A csapatban szintén a németek győztek.

BOX

Az amerikai bevándorlási hivatal munkatársai a miami repülőtéren letartóztatták Juan-Carlos Gomezt, a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú  profi világbajnokát, mert nem rendelkezett  érvényes vízummal.