CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. március 02., péntek 15:08


2. Szomorú vereség Wuppertalban

Önbizalom vesztő vereség

Vereség Wuppertalban

BTV GOLD-ZACK WUPPERTAL - GYSEV-RINGA 79:58 (24:13, 11:16, 24:16, 20:13)

Nem a legjobb előjelekkel kezdődött a találkozó, mivel Eördögh derékfájdalmai miatt nem lehetett a kezdő csapatban. Helyette Dénes lépett parkettra azzal a feladattal, hogy próbálja kivonni a játékból Von Saldernt, aki Sopronban ponterősnek bizonyult. Nos ez nem sikerült tökéletesen, mert 19 pontot ért el Von Saldern. Balogh Juditot éppen ez a Von Saldern védte, mert az első összecsapáson Brondello nem bírt vele. A hazai pálya előnye gyorsan megmutatkozott, mert Zirková kosarára Brondello triplával és duplával válaszolt. Az 5. percben 13:4-re vezettek a németek és a negyed végéig 11 pontra növelték előnyüket. A csereként beállt Eördögh továbbra is fájlalta derekát és Donkónak kellett felváltania. A második negyed soproni rohamokkal indult és Zirková valamint Seres pontjaival sikerült 3 pontra felzárkózni. A német időkérés után Seres triplájával egyenlő lett az állás. Balogh kitett magáért, de sajnos ugyanez Vilipicről és Kovácováról nem volt elmondható. A 17. percben 27:26-ra a soproniak vezettek, azonban mint később kiderült ez volt ezen a találkozón az egyetlen ilyen alkalom. A félidőben 6 pontos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. A folytatásban sok labdakezelési és átadási hiba csúszott Baloghék játékába és az egyre magabiztosabb wuppertaliak fokozatosan növelték előnyüket. A 29. percben 57:43, majd a 37. percben 77:56 volt az eredmény. A befejezésben sem sikerült javítani a helyzeten, főleg mert a centerek továbbra sem voltak ponterősek és Baloghnak is nagyon meg kellett küzdeni minden pontért. A 21 pontos vereség kicsit soknak tűnik, bár a páros mérkőzés végkimenetelét illetően nincs jelentősége. Folytatás március 8-án Sopronban.

WUPPERTAL: BRONDELLO 22/6, Lesdema 11, HARROWER 12/3, VON SALDERN 19, Askamp 9, Cs: Kratschmann 2, Kehrenberg 4, Comtese -. EdzQĺ Olaf Lange

GYSEV-RINGA: Zirková 10/3, BALOGH 21/6, Dénes 3/3, Kovácová 2, Vilipic 8, Cs: Eördögh 2, SERES 8, Donkó 4, Edző: Sterbenz László.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>