CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. március 05., hétfő 13:51


Helyi rangadó, de kiesési!

Helyi rangadó

Helyi rangadó

SMAFC-ROTO ELZETT - SOPRONI ÁSZOK KC 84:96 (16:27, 18:19, 25:22, 25:28)

A helyi rangadó kiesési helyi rangadóvá degradálódott. Van két NBI A csoportos férfi kosárlabda csapata a városnak, de ezzel most nem lehet büszkélkedni. Az eddigi 19 mérkõzésbõl mindketten mindössze 4 gyõzelmet értek el, és ezzel a tabella utolsó elõtti és azelõtti helyeit foglalják el. Ebbõl következik, hogy egyetlen céljuk csak a kiesés elkerülése lehet, de az sem lesz egyszerû feladat. Ebbõl a szempontból az Ászok valamivel kedvezõbb helyzetben van, várhatóan több gyõzelemmel kezdheti a bennmaradásért vívandó élet-halál harcot. A SMAFC viszonylag jól kezdte az évadot, olyan jó nevû csapatokat gyõzött le, mint a Szolnok vagy az Albacomp, de a hajrára kipukkadt. Az Ászok a kényszerû edzõcserét is beszámítva végig kereste a gyõzelem receptjét, de az nem akart elérkezni. Jelen SMAFC elleni találkozó elõtt csak három gyõzelemmel szerénykedett, ami meglehetõsen karcsú eredmény.

A mérkõzés elsõ perceiben ízlelgették egymást a csapatok, sok volt a hiba, de nem tudta egyik társaság sem kihasználni azt. A negyed közepétõl aztán az Ászok szerzett elõnyt, és a SMAFC nem tudott lépést tartani. Érezték Palotai P. és Mogyorósy hiányát, a lelkesedés nem pótolta a szakmai hátrányt. Az Ászokban Jakabovic és Bosznics bizonyult vezéregyéniségnek, fõképpen az õ pontjaikkal nyerték a második negyedet is. A legérdekesebb játékrésznek a harmadik bizonyult, amikor Molnár és Mogyorósy is a pályán volt, és valamit sikerült a hátrányból lefaragni. Érdekes volt, hogy a SMAFC nem tudta kihasználni azt a helyzetet, hogy hosszú idõn keresztül 4 faulttal játszott Stan, Durcek, valamint Bosznics. Ez azt jelenti, hogy nem tudták bejátszani a labdát a centereknek, és nem tudták személyi hibára kényszeríteni védõiket. A végjáték személyi dobó párharcából is az Ászok került ki gyõztesen, így megérdemelten vitte el a Krasznai csarnokból is a két bajnoki pontot.

SMAFC: Bausz -, POJBICS 20, Szlávik J. 10, Vavra 11/3, RASIC 22, Cs: Mogyorósy 7, Kotlik -, Molnár 4, SZLÁVIK B. 10/6, Edzõ: Sterbenz Tamás.

ÁSZOK: BOSZNICS 26/3, JAKABOVIC 26/15, Mérész 10/6, Sajni 2, STAN 20, Cs: Lakatos 2, DURCEK 10, Bakonyi -, Edzõ: Kmézics Zorán.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>