CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. március 08., csütörtök 20:29


Civitas Hírmagazin

Civitas Hírmagazin 2001. március 8.

A Soproni Ipari és Innovációs Park KFT ügyvezetõ igazgatója Gálné Kapás Márta tájékoztatót tart a parkba való betelepedési lehetõségekrõl és feltételekrõl ma délután három órakor a kamara székházában a Deák tér 14.sz. alatt. Várják a vállalkozások képviselõit, akik kedvezõ helyen, kedvezõ feltételek között szeretnének mûködni.

A mûvelõdés és az idegenforgalom együttmûködési lehetõségeirõl tárgyalnak Keszthely és Sopron város vezetõi ma 10 órától a városházán.

Idén is színes és érdekes programok várják a közönséget a Soproni Tavaszi Napok rendezvényein. A szervezõ Pro Kultúra kht igazgatója, Horváth Zoltánné elmondta: sikernek tartja, hogy az idei évben a Vígszinház társulata is elfogadta városunk meghívását.

Ifj.Arszin Miklós, a belváros önkormányzati képviselõje ma délután négy és öt óra között tartja fogadóóráját az Új utca 3.szám alatti FIDESZ irodában.

Sopron város önkormányzata tisztelettel kéri az autótulajdonosokat, hogy az 1848/49 évi szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségek miatt március 14-én 12 órától 15-e 12 óráig ne vegyék igénybe a Petõfi téri parkolót.

A Soproni Polgárõr Egyesület várja mindazok jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának az szervezet munkájába. Jelentkezni lehet minden hétfõn délután 17.00 órától a Kossuth Lajos utcai volt BM Klubban.

A II. Magyarországi Nemzetközi Macskakiállításnak ad otthont a Soproni Sportcentrum szombaton és vasárnap. A kiállítást, mely mindkét napon 10-18 óráig látogatható 14 bírálati körben rendezik fajta és házimacskák részére.

2001-ben a nyári idõszámításra március 25-én vasárnap éjjel kezdõdik majd meg. Az órákat március 25-én éjjel két órakor három órára kell majd állítani.

Gyakorlati teológia, a teológia gyakorlata címmel dr Szabó Lajos, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektora tart elõadást a Líceum színháztermében ma délután négy órakor.

A Scarbantia Szabadegyetem ma délután hat órakor tartja következõ elõadását a METESZ székházban. Dr Tóth Endre, a Nemzeti Múzeum igazgatója tart vetítettképes elõadást Szent István koronázásáról és a koronázási jelvényekrõl.