CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. március 09., péntek 11:37


Az Euroligában a legjobb nyolc között

Brillírozott a GYSEV-RINGA

BRILLÍROZÓ GYSEV-RINGA

GYSEV-RINGA - BTV GOLD-ZACK WUPPERTAL 81:58 (18:13, 17:11, 21:10, 25:24)

A lelátókon helyet foglaló 1800 ember izgatottan várta, vajon mire lesz képes a város kedvenc csapata ezen a fontos találkozón. Sajnos Eördögh sérülése még nem jött rendbe, így egy ponterős játékos hiányzott a keretből. A kezdő ötös meglepetéssel szolgált, ugyanis három magas játékossal (Vilipic, Kovácová, Seres) és két alacsonnyal (Balogh, Zirková) kezdett a GYSEV-RINGA. Ez a szokatlan felállás nem okozott gondot, mindenki megtalálta helyét, amit a 7. perc 14:4-es vezetése is megerősít. Hamarosan kitűnt, hogy a GYSEV nagyon szoros védekezéssel követi ellenfelét és Balogh valamint Seres pazar formában játszik. A többiek is kitettek magukért, kiszolgálták társaikat és amikor lehetőségük adódott, pontot is dobtak. Az első negyed végére megnyugtató, 5 pontos előny jelezte Baloghék jó startját.

A második negyed wuppertali rohamokkal kezdődött és a 13. percben 18:18-ra alakult az eredmény. Sajnos Vilipic nem tudta hozni pontjait és a pályára került Donkó passzivitása sem segítette a kosárszerzést. A vendégek nagyon keményen, néha durván védekeztek, így nehéz volt kosarat elérni. Megint Balogh Judit segítette át társait a nehéz időszakon és ezzel lendületet kapott a soproni egylet. Gyors és szellemes támadásokat vezettek, aminek az lett az eredménye, hogy a különbség megint nőtt a két küzdőfél között. A 18. percben már 33:22 volt az eredmény és a félidőre 35:24 alakult ki.

A harmadik negyed igazi soproni ünnepet hozott. Balogh triplával adta meg az alaphangulatot és ekkor Sereséknek szinte minden sikerült. A németek nem tudták felvenni a sebességet és sok könnyű kosarat kaptak. Kovácová és Zirková is besegített a pontszerzésbe és ekkor nagyon jól együtt volt a csapat. A vendégek elfáradtak, amit a sok eladott labda és elhibázott könnyűnek ígérkező dobás mutatott.

A befejező játék szakaszra már ráillett az "öröm-kosárlabda" jelző. Seres pazar csellel küldte el védőjét és sima ziccert dobott, míg a csereként beálló Dénes két szép tempóval tette le névjegyét. A negyed közepe táján Balogh is kapott pihenőt és a Csontos-Dali-Horváth Zs. trió is pályára került és megállta helyét. A végén a közönség felállva, vastapssal ismerte el a nagyszerű teljesítményt. A GYSEV a mezőnyből 56%-os! teljesítményt ért el, az ellenfél 35%-ost, a büntetőket mindkét fél 83%-kal értékesítette. A hazaiak 23 lepattanót, míg a vendégek 24 lepattanót szereztek (Seres ill. Lesdema 7-7 -et). Balogh és Zirková 7-7 asszisztot adtak. Ezzel a GYSEV-RINGA az Euroligában a legjobb nyolc közé került.

Baloghot ilyen védőgyűrű sem tudta megállítani

GYSEV-RINGA: ZIRKOVÁ 13, BALOGH 20/6, SERES 18, Vilipic 6, KOVÁCOVÁ 10, Cs: Donkó 4, Dénes 4, Dali -, Csontos 4, Horváth Zs. 2. Edző: Sterbenz László.

WUPPERTAL: HARROVER 13/3, Brondello 16/6, Von Saldern 7/3, LESDEMA 8, Askamp 8, Cs: Kratschmann 2, Kehrenberg 4, Firszova -. Edző: Olaf Lange.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>