CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2001. március 12., hétfő 09:43


Hospice osztály az új tömbben

Kórház-rekonstrukció: látványos szakasz

Kórház-rekonstrukció: látványos szakasz
Hospice osztály az új tömbben

Látványos szakaszához érkezett az Erzsébet-kórház tíz éve megkezdett, ideig óráig szünetelõ, két esztendeje új lendületet vett rekonstrukciója. Mint emlékezetes, a IV. jelû, veszélyessé vált épületet másfél évvel ezelõtt ürítették ki, majd lebontották. A részletekrõl az intézmény vezetõjét kérdeztük.
– Mivel a parlament még az elmúlt év elején szavazta meg az épület költségvetését, szinte biztos a befejezés – mondta dr. Vargha Péter fõigazgató-fõorvos. – A tervezett befejezés dátuma 2003, de minden jel arra utal, hogy korábban, már jövõre átadhatjuk a tömböt. Az eredeti szerzõdést aláíró FÉSZ Rt. megbízható munkája garancia erre. A beruházás üteme leginkább attól függ, hogy az építkezéshez szükséges fedezetet milyen ütemben kapjuk az államkincstártól.
– Milyen osztályok kapnak helyet a tömbben?
– A kórbonctan a cytológiával együtt, a kórházi központi gyógyszertár, a tüdõgondozó, a mellkas gyógyászati osztály, a krónikus belgyógyászat és az úgynevezett hospice osztály. Utóbbiról azt kell tudni, hogy a gyógyíthatatlan betegek ezen az osztályon, emberhez méltó körülmények között tölthetik utolsó napjaikat, akár hozzátartozóikkal együtt lehetnek. Ilyen nincs még a régióban.
– Mennyibe kerül a beruházás?
– Összesen 3,7 milliárd forintba.

Visztai Juli