CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2000. szeptember 16., szombat 00:00


Cybertruck Sopronban

Cybertruck Sopronban

A burgenlandi WIFI Gazdasági Kamara és az ORF, a soproni Fenyő Téri Iskola, a Polgármesteri Hivatal, az Internet-Sopron Egyesület szervezésében, a Fullnet Bt. és GYSEV támogatásával szeptember 15-én Sopronba - mint egyetlen kiválasztott magyaroszági helyszínre - is ellátogatott a Cybertruck.
Az egynapos program, céljának - az internet népszerűsítésének - megfelelően iskolásoknak, vállalkozóknak és politikusoknak internetbemutatót tartottak és a betérőknek lehetőséget biztosítottak a világhálón való barangolásra .

Délelőtt a Fenyő Téri Általános Iskola, a Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Handler Nándor Szakképző Iskola, a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium  diákjai ismerkedhettek az internettel a kamionban elhelyezett 9 számítógép segítségével.

Délután a városi tisztségviselők és a kamarák számára  tartott bemutatókon a szervezők tájékoztatták a résztvevőket az ausztriai - közelebbről - a burgenlandi cégek, kamarák által kínált lehetőségekről, az internetfelhasználók számáról, amely Ausztriában már az összlakosság 25%-át teszi ki.

Mint Dipl.-Ing. Johann Huditsch szavaiból kiderült, a szervezők elégedettek a soproni bemutatkozással, az érdeklődők köre bővebb volt, mint remélték, a bemutatókon kanadai, ausztriai és Egyesült Államokbeli résztvevők is voltak a soproni közönség mellett. Ugyanakkor a burgenlandi Gazdasági Kamara nem titkolt szándéka, hogy a jövőben a régióra irányuló különféle távoktatási programokat szervezzen az internet segítségével.



Dr. Gimesi Szabolcs, Sopron város polgármestere baráti kéznyújtásként értékelte a rendezvényt, amely az internet adta lehetőségekkel is hozzájárul a határon átnyúló együttműködések bővítéséhez, egymás jobb megismeréséhez a határ mindkét oldalán.



~sztoth