CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. március 20., kedd 17:56


Civitas Hírmagazin

Civitas Hírmagazin 2001. március 20. kedd


Folytatódik a tavaszi lomtalanítási akció Sopronban. A Városüzemeltetési Kft ma is kihelyezi a konténereket. A Színház utcában 2, a Széchenyi téren pedig 4 tároló segíti majd a lomtalanítást.

A mai napig lehet jelentkezni a IV. Dalos-hegyi Kórustalálkozóra. A helyszínen a természethez és az eseményhez illő kórusműveket adnak elő a résztvevő együttesek. A jelentkezni szándékozók ma még kereshetik Pécsváradi Ágnes tanárnőt a IV. László király utca 13.sz. alatti levélcímen, vagy Szabó Miklós erdőmérnök-tanárt a 318-559-es telefonszámon.

Az allergiás gyermekekről tart előadást holnap délután öt órakor dr. Glázer Mária gyermekorvos a Gyermek és Ifjúsági Központban. A Homeopátiás Klub összejövetelére minden érdeklődőt várnak.

„Demosthenes és Hyperedes, a megvesztegetett politikus és a nép talpnyalója” címmel dr.Horváth László előadását hallgathatják meg holnap délután négy órakor a Berzsenyi Líceum színháztermében.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola értesíti a lakosságot, hogy ma, holnap és holnapután éles lőgyakorlatot rendeznek a harkai katonai lőtéren. A lövészet naponta 9-től 15 óráig tart. Kérik a lakosokat, hogy saját biztonságuk érdekében az említett időpontban kerüljék el a lőteret és környékét.

Dr. Harrach Péter szociális és családügyi miniszter lesz a vendége a fertőszentmiklósi Népfőiskolai Egyesület előadásának. A rendezvény holnap fél 5-kor kezdődik a Katolikus Népházban.

A daganatos megbetegedésben szenvedők megsegítésére létrehozott „Tumor Alapítvány” nyilvános műszerátadása lesz pénteken délután fél háromkor az Erzsébet Kórházban.

Dr. Gimesi Szabolcs polgármester március 28-ig szabadságon lesz. Helyettesítését ez idő alatt dr. Tengerdi Antal alpolgármester látja el.

A Soproni Polgárőr Egyesület várja mindazok jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának a szervezet munkájába. Jelentkezni lehet minden hétfőn délután 17.00 órától a Kossuth Lajos utcai volt BM Klubban.

2001-ben a nyári időszámítás március 25-én, vasárnap éjjel kezdődik. Az órákat március 25-én éjjel két órakor három órára kell majd állítani.



Nagy Árpád <narpad@sopron.hu>