CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. március 21., szerda 10:27


Majdnem sikerült

A GYSEV közel állt a sikerhez

A GYSEV közel állt a sikerhez

USV ORCHIES (francia) - GYSEV-RINGA 70:67 (21:19, 22:11, 9:16, 18:21)

Nem indult jól a találkozó magyar szempontból, mert a 4. percben 8:0-ra vezettek a hazaiak. Aztán fokozatosan megkezdődött a felzárkózás, főleg Eördögh és Seres becserélése után, valamint Balogh triplája segítségével. A negyed végére már csak kettő pont volt a franciák előnye. A második negyed első percében az egyenlítés is sikerült, de ezután megint meglódultak Saureték. A 17. percben az előnyük 17 pontosra nőtt, amit a lepattanók megszerzéséből indított gyors lefutásokból szereztek. Ekkor zónavédekezésre tértek át Baloghék, és ez megfogta a franciákat, így sikerült a félidőre a hátrányt 13 pontosra mérsékelni.

Sajnos, Donkó megint abszolút veszélytelen volt a kosárra, és Kovácová sem remekelt. A harmadik játékrészben tovább folytatta felzárkózását a lelkes magyar csapat. Ekkor főleg Vilipics volt elemében, de ehhez az is kellett, hogy a külső emberek jó labdákkal lássák el. A harmadik negyed végére kialakult 6 pontos francia előny biztató volt a befejező szakaszra, azonban megint az Orchies tudott elhúzni. Sauret, Wauters és Fijalkowski igen eredményes volt és a 33. percben 63:46-ra alakították az eredményt. Tehát 3 perc alatt 11 pontot vertek Zirkováékra. A GYSEV küzdőképességét dicséri, hogy innen tudott ismét feltámadni, és 7 mp-el a vége előtt egyenlítési alkalom is volt, de Zirková tripla kísérlete elkerülte a gyűrűt. Ezzel kialakult a három pontos vereség, tehát a csütörtöki soproni visszavágón ki lehet egyenlíteni a két győzelemig tartó párharc állását. A statisztikához tartozik, hogy a franciák 49%-kal, míg a soproniak 70%-kal(!) dobtak mezőnyből, míg a büntetővonalról 75, ill. 63%-kal (a GYSEV 7 büntetőt hagyott ki!) és a franciák 29 lepattanót szereztek, míg a mi csapatunk 21-et. Ezek a számok sok mindent elárulnak, és jól mutatják hol kell javítani.

ORCHIES: ALVARO 4, Le Dréan 7, SAURET 20/3, WAUTERS 17, FIJALKOWSKI 16, Cs: Mirkovics 4, Martin 2, Sziljanova -. Edző: Laurent Buffard.

GYSEV: Donkó -, ZIRKOVÁ 13/6, BALOGH 20/3, Kovácová 4, VILIPICS 24, Cs: Eördögh 4, Seres 2, Dénes -. Edző: Sterbenz László.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>