CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2000. november 19., vasárnap 00:00


A világ legnagyobb levelének feladója Sopron...

A világ legnagyobb levelének feladója Sopron...
...és személy szerint mindenki, aki bélyeget ragaszt rá

A világ eddigi legnagyobb levelének szánta az Európa Levél 2000 Alapítvány azt a küldeményt, amelyen körülbelül negyvenötezer bélyegnek van helye és amely a szervezők szerint akár a Guinness-rekordok könyvébe is bekerülhet. A levél tartalma hazánk Európai Unióhoz való csatlakozási szándékának megfogalmazása és a világnak szánt ezredévi üzenete lesz.

A tervek szerint Romano Prodinak, az Európa Tanács soros elnökének szánt levél 2000. december 14-én kerülne "feladásra" és 1170 km-es út megtétele után 2001-ben érkezne Brüsszelbe, a címzetthez, a Sopron-Brüsszeli távolság megtétele során mintegy jelképesen is átlépve az ezredfordulót.

Sopronból és az ország bármely részéből várják mindazokat, akik a hatalmas - 32 négyzetméteres - boríték felületére egy-egy bélyeg felragasztásával szeretnének aktívan hozzájárulni az ügy sikeréhez. Az Európa Levél Alapítvány létrehozói - Kuntz Zoltán ötletgazda, Hillebrand Imre, dr. Juretzky Csaba Nagy László és Winkler András az alapítvány kuratóriumának elnöke - bíznak az elgondolásaikat támogatók segítségében és és tervük kivitelezésének sikerében, hangsúlyozva, kezdeményezésük civil, alulról induló és teljesen pártsemleges jellegét.

A hatalmas levelet, amelyet a posta rendkívüli szállítmányként, kamionon juttat majd el Brüsszelbe a napokban állították ki a szervezők a Sopron Plaza földszintjén.