CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2001. április 03., kedd 13:48


Egyre távolabb az élmezőnytől

Focinapló - 2001. március

Focinapló  -  2001. március

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

március 3. Real Madrid - Barcelona. Gigászok csatája, örökrangadó a spanyol bajnokságban. Ebben a szezonban mindkét egyesület viszonylag vegyesen kezdett, azonban a nemzetközi kupákban még mindketten talpon vannak, ráadásul gyönyörű futballt mutatnak mérkőzésről-mérkőzésre. A mostani találkozó is nagy csatát és szuper focit hozott, a milliós sztárok igazán kitettek magukért. A végeredmény 2:2 lett, mely hűen tükrözi az erőviszonyokat.

március 6. Megszületett a sok pereskedést követően az Európai Unió és a nemzetközi labdarúgó szövetségek közötti megállapodás a labdarúgók munkaviszonyának szabályozásáról. A döntés állítólag kedvez az utánpótlásnevelő kisebb egyesületeknek is, a pontos lebonyolítás azonban még tisztázatlan.

március 7. Történelminek nevezett barátságos mérkőzésre látogatott a magyar válogatott Jordániába. A teljesen értelmetlennek tűnő kirándulás 1:1-es végeredményt és harmatgyenge játékot hozott.

március 16. Kialakultak a továbbjutók a nemzetközi kupákban; a Bajnokok Ligájában a Manchester United, a Bayern München, a Galatasaray, a Real Madrid, a Leeds United, a Deportivo La Coruna, az Arsenal és a Valencia áll még, míg az UEFA-kupában a Barcelona, a Liverpool, a Kaiserslautern és az Alaves. Feltűnő az egyértelmű angol és spanyol dominancia.

március 24. A Népstadionban 15.000 ember jött össze, hogy a magyar válogatott az idegenbeli 6:1-es siker után itthon is elkalapálja Litvániát. Hát nem így történt, még mi örülhettünk az 1:1-es döntetlennek. Teljes letargia uralja a magyar futballtársadalmat.