CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. április 04., szerda 16:03


SopronMedia

Civitas Hírmagazin

Jogsértőnek minősítette a Megyei Közigazgatási Hivatal a soproni közgyűlés helyi busztarifáról szóló rendeletét. A kormány központi ajánlása csak 6%-os emelést javasolt, ezzel szemben Sopronban 10%-kal drágulnak a viteldíjak. Az ügyet rövidesen az Alkotmánybíróság fogja vizsgálni.

A soproni önkormányzat 1,3 millió forintot nyert az Ifjúsági és Sportminisztérium drogellenes pályázatán. A pénzt a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum létrehozására és működtetésére fordíthatja Sopron városa.

Május végén ismét megrendezik városunkban a Soproni Borünnepet. Az előkészületekről tájékoztatót tart az érdeklődőknek és a borosgazdáknak dr. Molnár Tibor, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke szerdán 16 órakor a Balfi úti Vincellér-házban.

A soproni óvodák gyűjtési akciót szerveznek az árvízsújtotta települések óvodáinak megsegítésére. Elsősorban az óvodai foglalkoztatáshoz szükséges eszközöket és játékokat, óvodai felszereléseket, nem ruhaneműt várnak. Az adományokat április 10-ig bármelyik soproni óvodában leadhatják a nagylelkű soproniak.

A Magyar Vöröskereszt véradásra várja Sopronkövesd lakóit csütörtökön 16 és 19 óra között a helyi általános iskolába.

Az MSZP soproni önkormányzati képviselői fogadóórát tartanak április 6-án, pénteken. Varga Gyula a Bánfalvi könyvtárban 18 órától, Boros László a Magyar utca 24 sz. alatt 14.30-tól, Bertha Árpád, Kránitz László és Mészáros Tivadar pedig a jereváni Nyugdíjasklubban várja a város polgárait.

A Soproni Polgárőr Egyesület várja mindazok jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának a szervezet munkájába. Jelentkezni lehet minden hétfőn délután 17.00 órától a Kossuth Lajos utcai volt BM Klubban.

Titok és varázslat címmel természeti témájú vetélkedősorozatot indít a Kurucdombi Fiókkönyvtár 4 fős családi csapatok részvételével. Az írásbeli fordulók után a döntőt április 25-én, szerda délután rendezik meg. Jelentkezni lehet a 335-672-es telefonszámon.