CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2001. április 05., csütörtök 09:55


Értékelték az eddigi tevékenységet

Boldog születésnapot, AKSI!

Boldog születésnapot, AKSI!
Értékelték az eddigi tevékenységet

Az Aktív Soproni Ifjak egy esztendeje, április 28-án kezdték el tevékenységüket. A munkáról az alapítót, Strenner Szilárdot kérdeztük.
– Mi, Sopron középiskoláinak ifjú képviselõi a Gyermek- és Ifjúsági Központban tartott diákönkormányzati szekció nevû képzés végén továbbra is együtt akartunk maradni. A munka folytatásáról döntöttünk, arról, hogy rendszeresen találkozunk, képezzük magunkat és másokat. Korosztályunk képviselõit szeretnénk erõsíteni abban, hogy aktívan bekapcsolódva a közösségi munkába, valóban saját képükre formálhassák a világot. Szeretnénk testben és lélekben egészséges fiatalként felnõni. A diákönkormányzatok segítségével információs hálózatot alakítottunk ki a középiskolások, a kollégiumok, az AKSI és a város között. Minden pénteken találkozunk a GYIK-ban, szervezünk, dolgozunk, játszunk a hétvégi tréningeken, a táborokban együtt vagyunk. Önálló programokat indítottunk, a városi ifjúságpolitikában aktívan részt veszünk. Megszerveztük tagjaink „bentlakásos” hétvégi képzését, azután az AKSI Party 2000 bulit, elkezdõdött a közösségszolgálati program, remekül sikerült az AKSI-bál, internetes oldalunk van (aksi.sopron.hu), a diákmozgalmat segítõ pedagógusok szervezetét hálózattá szerveztük.
– Hogyan tovább?
– A Triász drogprevenciós tréninget megyei szinten szeretnénk folytatni, elképzeléseink szerint közremûködünk a 24 órás úszónap szervezésében, erõsíteni szeretnénk a városi diákönkormányzatot, szeretnénk a testvérvárosokkal kapcsolatot kialakítani ezen a területen. A középiskolások mellett minden korosztályból fogadunk érdeklõdõt, önkéntes segítõket, akik támogatják céljainkat. Fontosnak tartjuk, hogy tagjaink között barátságok szülessenek, ezért gyakran vagyunk együtt, csak úgy. Szóval, aki készen van a tanulással, azt szeretettel várjuk.
– Kik támogatták az AKSI-t?
– A Gyermek- és Ifjúsági Központ, a soproni önkormányzat, a Regionális Ifjúsági Tanács, az Internet Sopron Egyesület. 

Kóczán Bálint