CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. április 05., csütörtök 11:40


SopronMedia

Civitas Hírmagazin 2001. Április 5.

Jogsértõnek minõsítette a Megyei Közigazgatási Hivatal a soproni közgyûlés helyi busztarifáról szóló rendeletét. A kormány központi ajánlása csak 6%-os emelést javasolt, ezzel szemben Sopronban 10%-kal drágulnak a viteldíjak. Az ügyet rövidesen az Alkotmánybíróság fogja vizsgálni.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola éles lõgyakorlatot tart a harkai katonai lõtéren április 9-e és 12-e, illetve április 23-a és 26-a között 8.00-tól 15.00 óráig. Kérik a lakosságot, hogy ezekben az idõpontokban kerüljék el a lõteret.

A Soproni Városüzemeltetési Kft. folytatja lomtalanítási akcióját. Ma a Ferenczi János, Várfal, Mezõ és Dózsa György utcában helyeznek ki konténereket a Soproni Városüzemeltetési Kft. munkatársai.

Május végén ismét megrendezik városunkban a Soproni Borünnepet. Az elõkészületekrõl tájékoztatót tart a borosgazdáknak dr. Molnár Tibor, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke szerdán 16 órakor a Balfi úti Vincellér-házban,

A soproni óvodák gyûjtési akciót szerveznek az árvízsújtotta települések óvodáinak megsegítésére. Elsõsorban az óvodai foglalkoztatáshoz szükséges eszközöket és játékokat, óvodai felszereléseket, nem ruhanemût várnak. Az adományokat április 10-ig bármelyik soproni óvodában leadhatják a nagylelkû soproniak.

A Magyar Vöröskereszt véradásra várja Sopronkövesd lakóit ma 16 és 19 óra között a helyi általános iskolába.

Holnap az MSZP soproni önkormányzati képviselõi fogadóórát tartanak. Varga Gyula a Bánfalvi könyvtárban 18 órától, Boros László a Magyar utca 24 sz. alatt 14.30-tól, Bertha Árpád, Kránitz László és Mészáros Tivadar pedig a jereváni Nyugdíjasklubban várja a város polgárait.

A Soproni Polgárõr Egyesület várja mindazok jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának a szervezet munkájába. Jelentkezni lehet minden hétfõn délután 17.00 órától a Kossuth Lajos utcai volt BM Klubban.

Titok és varázslat címmel természeti témájú vetélkedõsorozatot indít a Kurucdombi Fiókkönyvtár, 4 fõs családi csapatok részvételével. Az írásbeli fordulók után a döntõt április 25-én, szerda délután rendezik meg. Jelentkezni lehet a 335-672-es telefonszámon.